Ce să nu întrebi niciodată la un interviu de angajare

Ce să nu întrebi niciodată la un interviu de angajare

Interviurile sunt întotdeauna o bătaie de cap. Dacă la început te bucuri că ai fost sunat de o companie pentru a programa o întâlnire, mai apoi vin emoțiile și suspiciunile în privința prestației tale la interviul de angajare.

Articole cu ce să faci la interviu sunt foarte multe, dar nu prea am văzut articole care să îți spună clar ce trebuie să NU faci la întâlnirea cu un posibil angajator.

De fapt, este vorba doar despre câteva întrebări care n-ar trebui să facă parte din repertoriul tău atunci când mergi să te angajezi.

# Cum m-am descurcat?

Dacă pui această întrebare nu vei face decât să îl pui într-o poziție inconfortabilă pe intervievator. Mai mult decât atât, el nu îți va putea răspunde niciodată sincer și tu nu îți vei primi niciodată răspunsul dorit.

# Mă pot muta în alt departament?

Chiar dacă job-ul vizat de tine reprezintă doar o rampă de lansare pentru cariera ta, lasă-l pe cel care ține interviul să decidă dacă te poate pune într-o poziție de conducere în alt departament. Totodată, dacă ceri în timpul interviului alt post înseamnă că nu ești convins sută la sută că îți dorești postul pentru care ai aplicat.

# Cu ce se ocupă compania dumneavoastră?

Din punctul meu de vedere, aceasta este întrebarea care este pusă de cei care nu vor lucra niciodată în vreo companie sau nicăieri. Atunci când mergi la un interviu al unei firme, de obicei există internet, și există și motoare de căutare, adică Google. Caută, documentează-te înainte să mergi oriunde. Puțină informație nu a făcut rău nimănui niciodată.

# Cât e salariul?

Sfatul meu este să nu întrebi tu niciodată cât este salariul. Niciun manager nu vrea să angajeze pe cineva care este interesat mai mult de bani, decât de job. E normal să te intereseze care va fi venitul tău, însă și cel care face angajările știe asta deja. La un moment dat îți va face o ofertă și vei afla.

Vrei să îți schimbi job-ul sau vrei o promovare? Urmează un curs de dicție.

# Cum e viața de oraș noaptea? (acest sfat se aplică numai celor veniți din alte orașe)

Știu că pentru mulți aspectul social al unei companii este destul de important și face parte din viață. Chiar și așa, nu pune întrebarea asta la primul interviu de angajare. Ai mai apoi timp să-ți întrebi colegii.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *