Ce să faci dacă vorbești prea repede

Ce să faci dacă vorbești prea repede

Vorbești repede? Înghesuiești atât de multe cuvinte într-un minut încât cei din jurul tău rămân blocați atunci când povestești ceva?

Debitul verbal rapid poate cauza probleme atât ție, cât și persoanelor din jurul tău. Însă cea mai mare dintre ele este că mesajul tău nu este transmis corespunzător și nu ești complet înțeles.

Dar ce mă fac dacă vorbesc așa de când mă știu?

Cu toții dezvoltăm obiceiuri, și aici nu ne referim doar la vorbit, ci și la mersul rapid, la tăiatul mâncării înainte de a ne apuca să mâncăm sau chiar la rosul unghiilor. Cădem foarte ușor în plasa acestor obiceiuri. Dar care poate fi soluția? Simplu. Formăm alte obiceiuri care să le înlocuiască pe cele negative. Dacă ai putut să îți creezi o deprindere în a vorbi foarte repede, cu siguranță te poți obișnui și să vorbești normal. Mai mult decât atât, tendința celor care vorbesc repedere vine din cauza fluxului de idei care nu permite articularea completă și corectă a cuvintelor.

Diferența dintre  vorbitorii începători și experți este dată de pauzele din vorbire. Începătorii vor avea întotdeauna tendința de a se urca pe scenă, acolo unde vor vorbi extrem de repede, în vreme de vorbitorii de performanță știu cum să țină ritmul astfel încât să nu obosească, să respire și să interacționeze mult mai bine cu publicul.

În general, vorbirea rapidă este percepută de oameni ca o dovadă a nervozității și a lipsei de încredere. Dacă vorbești cu cineva repede vei da întotdeauna senzația că îți dorești ca acea conversație să se termine mai repede.

Nu trebuie să disperi. Există leac pentru orice. Vorbești repede și vrei să scapi de acest prost obicei? Urmează un curs de dicție. Vei învăța cum să te analizezi în timp ce vorbești și vei urma primii pași pentru a deveni un vorbitor de performanță.

Pentru mai multe informații despre cursurile de dicție, intrați AICI.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *