Ce să faci atunci când greșești la voice over

Ce să faci atunci când greșești la voice over

S-a mai încheiat un curs de voice over organizat de dictie.ro în weekendul ce tocmai a trecut, ba a fost chiar un modul de avansați de data aceasta.

Chiar dacă au mai trecut printr-un curs de voice acting și în primul modul, nu am putut să trec cu vederea care este tendința oamenilor atunci când greșesc câteva cuvinte atunci când trebuie să înregistreze.

Unul dintre avantajele pe care le ai ca voice over este acela că nu ești în direct și că poți să faci câte greșeli vrei, sau să dai de câte ori vrei până ce spotul sau audiobook-ul iese perfect. Dar de cele mai multe ori, novicii devin frustrați atunci când ratează un cuvânt sau se bâbâie. Mai mult decât atât, se îndepărtează de text și se concentrează numai pe greșeala respectivă și uită să mai intre în pielea personajului pe care îl au de interpretat sau să recreeze ambianța necesară înregistrării.

Așadar, dacă greșiți, tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați. Nu e un capăt de lume. Până și despre sfinți se spune că fac șase greșeli pe zi.

Deci, ce e de făcut dacă te împotmolești pe durata unei înregistrări.

În meseria de voice over greșelile se corectează foarte ușor prin recitirea propoziției sau a frazei. Dar există cazuri în care cel care înregistrează nu aude greșeala făcută și este oprit de producător. În cazul în care nu sunteți la studio și înregistrați singuri, nu uitați să ascultați cu atenție ceea ce ați tras și să modificați eventualele greșeli.

În concluzie, tratați greșelile fiind relaxați și cu umor. Și chiar dacă vă simțiți un pic frustrați pe interior, să știți că un profesionist adevărat nu arată niciodată asta.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK. 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *