Ce este REGULA 7-38-55?

Ce este REGULA 7-38-55?

Nu, nu reprezintă doar o înșiruire aleatorie de numere. Regula 7-38-55! Aceasta este regula celor trei tipuri de limbaj: VERBAL, VOCAL, VIZUAL.

O persoană care susține un discurs cu umerii lăsați și cu mâinile sau picioarele încrucișate dă senzația de nesiguranță și servilism. Cel care va vorbi în fața publicului adoptând o ținută verticală, cu umerii drepți și privirea ațintită asupra audienței constant, va fi perceput ca o persoană capabilă și credibilă. Gesturile pe care le facem atunci când vorbim ar trebui să accentueze ceea ce spunem și să fie făcute firesc. Dacă ele lipsesc cu desăvârșire, discursul poate părea plat și monoton.

REGULA 7-38-55

În studiile sale din 1967, profesorul Mehrabian a identificat și a clasificat trei tipuri de limbaj, iar fiecare dintre acestea pot transmite doar o fracțiune din informația pe care emițătorul încearcă să o comunice:

  • Limbajul NON-VERBAL – 55%
  • MODULAȚIILE vocii – 38%
  • CUVINTELE – 7%

 

LIMBAJUL VERBAL

Doar 7% dintr-un mesaj este transmis prin cuvintele rostite. Atunci când vine vorba de limbajul verbal, pentru îmbunătățirea acestuia, avem nevoie de exercițiile de pronunție, în așa fel încât cuvintele să se audă în integralitatea lor.

 

LIMBAJUL PARAVERBAL

Tonul vocii, intensitatea sa, ritmul de vorbire, modulațiile vocii, dar și modul în care accentuăm cuvintele sunt elementele care formează limbajul paraverbal. Creierul utilizează anumiți parametri pentru a identifica o linie melodică: înălțime, volum, armonie, ritmicitate. Tot aceștia sunt factorii care definesc procesul de recunoaștere a unei voci și a mesajului din spatele ei.

 

LIMBAJUL NON-VERBAL

Toate mesajele non-verbale nu au cum să nu fie observate de către interlocutorul tău. Dacă eviți contactul vizual, dacă nu răspunzi atunci când ți se vorbește, dacă te vei trage înapoi atunci când ești atins și încă o mulțime de alte atitudini non-verbale, toate acestea comunică mai mult decât vorbele și imprimă o putere mai mare decât cuvintele rostite.

 

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

Următorul curs de Public Speaking este programat pe 28 octombrie 2023. Ai șase ore de pregătire practică pentru discursuri și prezentări. În plus, primești cadou manualul de dicție Șase sași în șase saci, de Carmen Ivanov.

„ENJOYING PEOPLE’S NUMBER ONE FEAR”

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și păianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov și Mihai Crăciun îți vor arata calea către arta vorbirii în public.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

 

foto: Pexels

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *