Câte cuvinte trebuie să știe un copil de trei ani și cum trebuie să le pronunțe

Câte cuvinte trebuie să știe un copil de trei ani și cum trebuie să le pronunțe

Îți vine să crezi că micuțul tău a împlinit trei ani? Timpul trece foarte repede și el a ajuns exact la vârsta la care începe să învețe totul despre tot.

Este de fapt vârsta la care copiii încep să vorbească de-adevăratelea. Este anul în care preșcolarii chiar își compun bagajul lingvistic și își dezvoltă abilitățile de comunicare. Evident, ritmul de învățare este influențat de o mulțime de factori, pe care însă putem să îi controlăm foarte ușor.

COMANDĂ DE AICI MANUALUL DE DICȚIE STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI

add

Dacă interesul pentru educația copilului este unul crescut, la trei ani acesta ar trebui să aibă în vocabular mai mult de 1000 de cuvinte, să poată distinge și recunoaște culorile, formele, să înțeleagă concepte temporale, precum: dimineață sau seară, ieri, azi, mâine, dar și concepte geografice sau de loc, cum sunt sus, înalt, deasupra – jos, scund, dedesubt.

Pentru a arăta însă că reușește să distingă și să diferențieze toate acestea copilul trebuie să poată comunica. El are nevoie de construirea unui bagaj lingvistic sănătos, și mai mult, are nevoie de îndrumare atunci când pronunță cuvintele noi. Copilul trebuie să fie încurajat să pună întrebări și să comenteze pe marginea subiectelor în discuție.

Ce trebuie să facă părinții

Evident, părinții trebuie să corecteze copiii imediat ce sesizează o greșeală în vorbire și în niciun caz să nu imite sau să încurajeze pronunția trunchiată a cuvintelor. Cei mici au tendința să pocească sunetele, să le inverseze, desigur într-un mod amuzant, însă acesta nu este un motiv pentru a încuraja un astfel de limbaj deoarece există un risc mare ca anumite cuvinte să rămână în vocabularul copiilor în mod greșit. Asta înseamnă ore întregi petrecute la logoped mai târziu, și desigur, sume mari de bani cheltuite pentru reabilitarea modului de vorbire al copilului.

Câte cuvinte trebuie să știe un copil de trei ani

Atenție, până la vârsta de trei ani, copilul trebuie să poată pronunța inteligibil peste 80% dintre cuvintele pe care le cunoaște, iar numărul acestora ar trebui să depășească 1000.

Pentru a ajunge la acest rezultat nu trebuie să îi citiți un roman, dar există cărți foarte ușoare, cu poze care îi încurajează pe cei mici să se uite la fotografii și să recunoască animale sau obiecte.

Recomandare

O carte recomandată este manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi. Este scrisă de Carmen Ivanov și conține 20 de povești uimitoare pe care le puteți citi copiilor. De asemenea, mai conține și exerciții de dicție, pe lângă cele ascunse în povești, care îi vor ajuta atunci când se vor apropia de vârsta de 3-4 ani.

Manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi, de Carmen Ivanov, este un instrument excelent pentru părinții care doresc un copil cu o vorbire precoce și ulterior cu o dicție ieșită din comun.

Manualul de dicție Străfurnica și prietenii săi poate fi comandat de pe dicție.ro – Click aici pentru comandă.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *