Care este diferența dintre TED și TEDx?

Care este diferența dintre TED și TEDx?

TED Talks  prezintă unele dintre cele mai inovatoare și influente minți din diferite domenii, în timp ce evenimentele TEDx sunt organizate independent și prezintă vorbitori locali care discută despre propriile proiecte, experiențe sau idei.

TED (Technology, Entertainment, Design) și TEDx sunt o serie conferințe globale care prezintă discuții puternice pe o gamă largă de subiecte. Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie între cele două tipuri de evenimente. TED reprezintă o serie de conferințe globale susținute de o asociație americană non-profit, Fundația Sapling, organizate pentru a răspândi „ideile care merită promovate”.

 

Diferența dintre TED și TEDx Talks

Iată principalele diferențe dintre TED și TEDx Talks:

  • TED reprezintă o serie de conferințe globale susținute de o asociație americană non-profit, Fundația Sapling, organizate pentru a răspândi „ideile care merită promovate”, în timp ce evenimentele TEDx sunt organizate independent și licențiate de TED;
  • TED Talks au loc de obicei în Vancouver (Canada) sau California (SUA). Evenimentele TEDx, pe de altă parte, pot fi găzduite în orice loc din întreaga lume, atâta timp cât sunt organizate și licențiate de TED;
  • TED Talks au loc de obicei de câteva ori pe an, în timp ce evenimentele TEDx pot avea loc oricând, fără o anumită frecvență;
  • Conținut: la TED Talk, vorbitorii prezintă de obicei idei concepute pentru publicul din întreaga lume, în timp ce vorbitorii TEDx au mai multă libertate de a crea conținut adaptat publicului local.

 

TED Talks

TED este o organizație nonprofit care răspândește idei prin discursuri scurte și puternice (18 minute sau mai puțin). TED Talks oferă o platformă inspirațională și educațională care reunește unii dintre cei mai influenți oameni din lume. Sunt bogate în conținut și variate, pline de perspective unice despre diverse subiecte, de la știință și tehnologie la afaceri, sănătate și nu numai.

Prin prezentări scurte și dinamice, vorbitorii își împărtășesc poveștile și discută despre pasiunile lor într-un efort de a răspândi idei noi în comunitatea globală. Din 1984, TED Talks a devenit din ce în ce mai popular la nivel global, captivând publicul de toate vârstele cu temele care te provoacă să gândești.

Cu vorbitori de la câștigători ai Premiului Nobel până la experți de zi cu zi, aceste discuții permit ascultătorilor să învețe ceva nou în fiecare zi. Cu milioane de vizionări anual, TED Talks a devenit o platformă ideală pentru a împărtăși idei și a inspira publicul din întreaga lume.

 

TEDx Talks

Pe lângă discuțiile mai mari TED, evenimentele TEDx sunt întâlniri organizate la nivel local în întreaga lume, sub o licență acordată de TED pentru a inspira oamenii prin puterea ideilor.

TEDx Talks are aceeași misiune generală precum TED Talks, dar oferă mai multă relevanță și context local. Aceste discuții se aprofundează adesea în probleme care afectează oamenii din anumite comunități sau țări, făcându-le deosebit de semnificative pentru publicul care se poate raporta la conținutul discutat.

Spre deosebire de TED Talks, evenimentele TEDx sunt organizate independent și au loc în multe locuri diferite din întreaga lume. Invitând vorbitori locali din medii consacrate, discuțiile TEDx reunesc o gamă diversă de voci pentru a crea o experiență educațională și stimulatoare.

Această platformă le permite persoanelor să înțeleagă mai bine perspectivele, ideile și experiențele celorlalți. Aceste discuții unice reprezintă resurse puternice pentru creșterea și dezvoltarea personală, precum și pentru construirea de relații mai puternice în cadrul comunităților locale.

 

Concluzie

În cele din urmă, atât discuțiile TED, cât și TEDx ajută la răspândirea cunoștințelor și oferă perspective valoroase care pot fi utile în viața noastră de zi cu zi. Deși există unele diferențe între cele două evenimente, aceste platforme oferă conținut de calitate.

Fie că este vorba de un eveniment TED Talk mai mare sau de un eveniment TEDx local, aceste discuții oferă oportunități de a învăța ceva nou și contribuie la creșterea și dezvoltarea personală, precum și la o schimbare pozitivă în cadrul comunităților din întreaga lume.

Deci, dacă ești în căutarea unei surse de inspirație sau pur și simplu vrei să înveți ceva nou, știi unde să cauți.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *