Beneficiile „test-drive-ului” înainte de a angaja pe cineva

Beneficiile „test-drive-ului” înainte de a angaja pe cineva

Atunci când ești patronul unei mici companii și ești la început de drum, nu prea ai timp și nici resurse necesare pentru a le irosi pe un proces lung de angajare. De fapt, de fiecare dată când crezi că ai întâlnit persoana potrivită pentru job-ul pe care îl oferi, îți dorești să o primești în echipă cât se poate de repede.

Dar, dacă intervievatul are un CV impecabil și la interviul de angajare s-a descurcat perfect, s-ar putea să te aștepte câteva surprize abia după ce actele au fost semnate.

Marea problemă apare atunci când noul angajat face cunoștință cu echipa actuală. Aici pot apărea de acomodare și structura întregii firme ar putea avea de suferit. Un angajator își dă seama până în termenul de 90 de zile dacă un om poate fi sau nu angajat. De obicei, managerii se bazează și pe instinct, dar nu întotdeauna instinctul șefului este în concordanță cu opinia celorlalți angajați și nici nu cred că cineva ar putea să stea 90 de zile doar pentru a fi acceptat undeva. Vorbim despre timp pierdut. Deci ce e de făcut?

Cel mai simplu este să îl iei într-o perioadă de probă, dar nu de 90 de zile. Este enorm. Oferă-i șansa posibilului angajat să se remarce în timp ce lucrează la un proiect. Un proiect sample. Numai așa vei vedea dacă acea persoană merită sau nu să lucreze pentru compania ta. O altă soluție este verificarea candidatului. Sună la fostul său loc de muncă și află despre realizările lui, află de ce nu mai lucrează acolo sau de ce a plecat.Însă cea mai bună soluție este cea a test-drive-ului. Imaginează-ți că vrei să îți cumperi o mașină pe termen lung, dar nimeni nu te lasă să o testezi. Dealer-ul ți-a spus că e extraordinară, iar pe exterior arată impecabil. Trebuie să-i verifici motorul și să vezi cum te simți când o conduci. Dacă vrei ca firma ta să fie profitabilă și angajații tăi să fie dintre cei mai buni, testeaz-i înainte să îi iei în echipă.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *