Beneficii generale ale vorbitului în public

Beneficii generale ale vorbitului în public

Beneficiile vorbirii în public sunt numeroase. Iată câteva dintre ele:

Încredere în sine

Pentru a deveni un bun vorbitor public, trebuie să-ți depășești teama de a fi judecat. Se estimează că 70% dintre adulți se tem să vorbească în public și peste 90% au o oarecare anxietate în ceea ce privește acest lucru.

 

Socializare și conexiuni

Angajamentele de vorbit în public reprezintă o modalitate excelentă de a întâlni persoane noi,  noi contacte pe plan social și profesional. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți prezenta produsul sau serviciile dacă activezi în domeniul afacerilor.

 

Abilități de comunicare îmbunătățite

A învăța cum să prezinți un discurs necesită implică utilizarea abilităților de gândire critică, creativitate și abilitatea de a-ți organiza gândurile într-un mod coerent și logic. Cea mai importantă parte a prezentării unui discurs este să prezinți informațiile într-un mod care să fie atractiv pentru ceilalți. Oricine se poate ridica în picioare să vorbească, ideea este să faci să fie captivant.

 

Abilități de lider

Liderii sunt capabili să-i miște pe alții cu cuvintele lor. Abilitatea ta de a vorbi bine în fața celorlalți îți demonstrează abilitățile de conducere, de lider și-ți permite să influențezi și să-i convingi pe alții într-o anumită privință. Dacă vrei să ai succes, aceasta este o abilitate importantă de dezvoltat.

 

Există multe alte motive pentru a începe să vorbești în public și o mulțime de beneficii, inclusiv abilități îmbunătățite de ascultare și observare. Vei învăța, totodată, cum să-ți citești publicul.

Angajatorii menționează „abilitățile de comunicare orală” în fruntea listei de trăsături dezirabile atunci când intervievează potențiali angajați. Ai mai multe șanse să fii promovat în cadrul unei companii dacă poți comunica bine. Dacă îți conduci propria afacere, abilitatea de a comunica bine este un precursor al succesului.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public.

Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Mihai Crăciun (Radio Gold FM) îți arată calea către arta vorbirii în public.

Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

Foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *