Balustrade sau balustrăzi? Cum este corect?

Balustrade sau balustrăzi? Cum este corect?

Vedem pe pliante, mașini colantate, afișe sau, pur și simplu în reclame pe Internet, divrese anunțuri care ne invită să contactăm firme care execută: balustrăzi…

Balustradă nu înseamnă, în limba română, o stradă a balurilor, pentru ca pluralul să devină BALUSTRĂZI. Balustrada este un element de construcție care mărginește o scară sau un balcon, deci pluralul este BALUSTRADE.

BALUSTRÁDĂ, balustrade, s. f. Element de construcție folosit pentru a mărgini o scară, un balcon etc. ♦ Apărătoare dispusă la marginea unei punți de navă, a unei pasarele etc. pentru siguranța călătorilor. – Din fr. balustrade.

Cu speranța că am mai deslușit un „mister” al gramaticii limbii române și nu vom mai vedea pe străzi cuvântul BALUSTRĂZI printat pe mașini sau afișe, vă dorim o săptămână bună, cu gramatică perfectă.

CUMPĂRĂ DE AICI MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI.

Foto credit: Mihnea Ioan Nicolescu

1 Comentariu

  • Ardelean Emanuel Posted 27/12/2018 23:48

    Buna ziua!Recent am avut o intalnire cu un grup de prieteni din Craiova unde inevitabil a fost deschis subiectul despre uitilizarea corecta a perfectului simplu.Ati putea publica un articol care sa clarifice nedumeririle cu privire la validitatea si utilitatea acestui timp verbal?Va multumesc!

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *