Atelierul de dicție al lui Moș Crăciun, pentru elevii din sectorul 6

Atelierul de dicție al lui Moș Crăciun, pentru elevii din sectorul 6

Pe 19 decembrie, 20 de copii din Sectorul 6 au participiat la atelierul de dicție în care au învățat ce înseamnă vorbirea corectă și dicția, au făcut cunoștință cu Străfurnica și s-au distrat de minune cu exercițiile de dicție încurcă limba. De asemenea, au cunoșcut-o și pe capra care calcă piatra-n patru și o mulțime de personaje.

 

 

Cei mici, cu vârste între 6 și 12 ani au participat la atelier și l-au ascultat pe Moș Crăciun care le-a oferit un sfat foarte important: un pas spre o vorbire cât mai corectă este un pas înainte!

 

 

 

Atelierul s-a desfășurat la magazinul caritabil SocialXChange din Crângași, loc în care caritatea, responsabilitatea, educația și toleranța față de cei defavorizați se regăsesc pe tot parcursul anului.

 

 

Moș Crăciun a avut parte de niște ajutoare specializate pe dicție: Carmen Ivanov, autor manuale de dicție, Mihai Crăciun, trainer de dicție și om de radio la Gold Fm, și Alexandru Burlacu, manager la Dicție.ro.

 

Micuții au învățat să se exprime corect, au aflat ce înseamnă dicția, la ce folosește aceasta și cum ea reprezintă accesul către un învățământ de calitate și o mai bună cunoaștere a limbii române. Apoi au urmat exercițiile de încălzire, în cadrul cărora prichindeii s-au distrat pe cinste: au vorbit în șoaptă, au țipat și au râs mult. I-a fascinat faptul că exact exercițiile pe care le-au făcut și ei le fac actorii, înainte de a urca pe scenă, oamenii de radio și prezentatorii de la televizor.

 

 

Carmen Ivanov, autoarea manualului de dicție „Șase șași în șase saci” și al manualului de dicție pentru copii „Străfurnica” spune că: „Astfel de evenimente au un impact foarte mare mai ales la vârste fragede. Dacă învățăm să vorbim corect de mici, succesul este garantat mai târziu în orice domeniu. Mai mult, cei mici vor fi mai apreciați, vor deveni mai deschiși față de ceilalți și mai liberi în vorbire”.

 

 

La final, copiii au intrat în minunatele povești ale Străfurnicii și au făcut cunoștință cu numeroase personaje. După ce au învățat și s-au descurcat foarte bine cu exercițiile de dicție, au fost și răsplătiți. Moș Crăciun a poposit la atelier, încărcat cu daruri: au primit cărți de dicție, jucării și dulciuri, dar asta după ce au recitat poezii, exact așa cum au învățat la atelierul de dicție!

 

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *