Astăzi sărbătorim Ora Pământului!

Astăzi sărbătorim Ora Pământului!

Astăzi sărbătorim Ora Pământului!

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

 

Școala TV pentru copii Dicție.ro a decis să nu lase acest eveniment neobservat și ne-am decis să-l sărbătorim, pentru că, până la urmă, Pământul este casa noastră și trebuie să avem grijă de el.

 

Cu mic cu mare, ne-am adunat în fața ecranelor, la cursurile online. Iată ce au făcut elevii școlii TV pentru copii Dicție.ro:

De asemenea, ei au învățat și un exercițiu de dicție pe această temă:

Iată și compunerile:

 

Evenimentul Ora Pământului a fost organizat, pentru prima dată, în 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. În 2008, Ora Pământului a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproximativ 1 miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, Ora Pământului a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

 

Chiar dacă este o perioadă mai dificilă, Școala TV pentru copii Dicție.ro nu își oprește activitatea aici. Continuăm cursurile în mediul online și ne asigurăm că elevii școlii au parte de acceași distracție și aceeași doză de informație.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *