Aproximativ 79% dintre oameni cred că majoritatea prezentărilor sunt plictisitoare

Aproximativ 79% dintre oameni cred că majoritatea prezentărilor sunt plictisitoare

Aproximativ 79% dintre oameni cred că majoritatea prezentărilor sunt plictisitoare; acest lucru e cauzat de obicei de calitatea imaginilor (care este una slabă) sau lipsa acestora, puncte de expunere prea lungi sau neimplicarea publicului.

Fă o căutare rapidă pe Google în ceea ce privește statisticile legate de prezentări și discursuri și, spre surprinderea ta sau nu, nu vei găsi prea multe. Sigur, vei găsi statistici generale precum faptul că există „500 de milioane de utilizatori PowerPoint” sau „30 de milioane de prezentări sunt create zilnic”. Dar nu vei obține detalii semnificative, cum ar fi:

91% dintre oameni consideră că un set de diapozitive bine conceput i-ar face să se simtă mai încrezători atunci când fac o prezentare.

În urma unui sondaj la care au participat aproximativ 500 de persoane care au oferit feedback cu privire la atitudinile lor față de prezentări, instrumentul/software-ul preferat de prezentare, provocările cu care se confruntă atunci când își creează discursul etc., a reieșit că:

  • 92% dintre oameni au fost de părere că abilitățile de prezentare la locul de muncă sunt vitale și aduc succes;
  • 79% dintre oameni cred că majoritatea prezentărilor sunt plictisitoare;
  • 91% dintre oameni consideră că un set de diapozitive bine conceput i-ar face să se simtă mai încrezători atunci când fac o prezentare;
  • 45% dintre oameni au spus că îi sperie ideea de a vorbi în public;
  • 58% dintre oameni sunt mai buni la crearea unui suport vizual decât la prezentarea acestuia;
  • 79% dintre oameni petrec cel puțin o oră practicând discursul.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *