Tu auzi asta? Ascultă sunetul pe care doar tinerii îl aud – AUDIO

Tu auzi asta? Ascultă sunetul pe care doar tinerii îl aud – AUDIO

Dacă vei da click pe clipul de mai jos, se va produce un sunet pe care doar tinerii sub 25 de ani îl pot auzi. Sunetul este similar cu bâzâitul unui țânțar. Cei cu vârste mai mari au dificultăți în a auzi acest sunet sau chiar nu îl aud deloc. Sunetul are o frecvență înaltă de 17.4 kHz, ce poate fi auzită doar de cei tineri, pentru că pe măsură ce înaintăm în vârstă pierdem abilitatea de a auzi sunete cu frecvențe foarte înalte. Totuși în anumite cazuri și persoane trecute de 35 de ani au putut auzi sunetul tinerilor.

Sunetul este folosit de multe ori pe post de ring-tone pentru telefon de către adolescenți pentru a nu fi auzit de către părinți. El a fost denumit Mosquito alarm. Așadar, dacă vrei să afli dacă mai ești încă tânăr, dă play pe sunetul de mai jos.

AVERTISMENT: Sunetul pe frecvență înaltă nu este cel mai plăcut lucru de auzit, asta… dacă îl mai auzi.

RECOMANDARE: Dacă auzi sunetul, îți recomandăm să rogi și o persoană mai mare decât tine să asculte. E posibil să te amuze reacția sa.

2 Comentarii

  • Mihaela Posted 14/05/2015 10:58

    Păi eu împlinesc 40 de ani în iulie şi am auzit sunetul! 🙂 Se cheamă că mai sunt tânără! 🙂

  • Pako Posted 29/05/2015 22:31

    Poti avea si 55 de ani si il poti auzi, daca ai avut grija de urechile tale. Ca sa nu mai spun de oamenii care au studiat muzica sau un instrument. . .
    Personal, la 24 de ani ,il aud. Deranjant, dar il aud. Fac teste de genul des pentru ca de profesie sunt sunetist si trebuie sa am urechile ascutite. 🙂 Dar nu sunt acel sunetist care sta in cluburi weekend de weekend sau acasa cu muzica la maxim. Am grija de auzul meu, lucru pe care il recomand tuturor. 🙂
    Sanatate!

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *