95% dintre români nu pot pronunța fără greșeală textul ăsta! Testează-te!

95% dintre români nu pot pronunța fără greșeală textul ăsta! Testează-te!

Dacă reușești să pronunți corect fiecare cuvânt din textul de mai jos la prima vedere înseamnă că vorbești mai bine decât  95% dintre vorbitorii nativi, dar și că ai abilitatea de a citi în avans cuvintele.

Exercițiul se desfășoară în felul următor: citești cu voce tare într-un ritm mediu fără să silabisești cuvintele. Dacă ai făcut chiar și o singură greșeală ai picat testul. Textul este un fragment din manualul de dicție Șase sași în șase saci, de Carmen Ivanov.

Totuși, chiar dacă ai greșit, poți repeta exercițiul cu voce tare până când se vor auzi clar toate sunetele, aşa cum sunt ele trecute în text.

Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifră treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu rinodislalie acută din cauza mucezelii influorescente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesenţă lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudescenţă antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucrată din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscenţă.

I se înceţoşează mintea în mod anatomopatologic când priveşte demonstraţia ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a muşchiului sternocleidomastoidian şi se gândeşte cu impasibilitate minuţioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a şasiurilor săseşti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

7 Comentarii

 • anonimcicoflenderidianopacifist Posted 26/05/2015 05:24

  Eu am putut sa citesc fara greseala. Ce inseamna asta? Cine a facut sondajul? Sau e doar un articol „ca sa avem despre ce sa discuta”?

  • anonimcicoflenderidianopacifist Posted 26/05/2015 05:29

   PS: Doar 0,1% dintre romani pot sa-mi pronunte nickname-ul corect, restul de 50% sunt betivi.
   AntePS: Pentru cei care se intreaba de ce 0,1% + 50% =100% , cei 49,9% care lipsesc pentru a intregi procentajul sunt indiferenti

   • blablablablablablablablablacâțideblablablablablabla Posted 26/05/2015 19:14

    deci 49,9% sunt gay.
    bine că eu sunt bețiv.

 • tizul Posted 28/05/2015 05:01

  Greu si sa scrii textul: NabucodoNOsoriana. :))))

 • tizul Posted 28/05/2015 05:10

  …si, daca tot e sa comentam pricinos, puteau sa scrie ceva greu de pronuntat, dar care are sens, caci citirea devine reflexa datorita cunostintei. Parca-i sinergia concretului iliescian!:))))

 • Laura Negoi Posted 28/05/2015 13:54

  Daca faceti un text, faceti unul coerent, va rog. „Nabucodonosoriana” e corect. „Rinodislalie” nu exista, nici „influorescenta”. „logizomecanofobia” e un cuvant in Portugheza. Restul e un amestec de cuvinte, ca sa fie, fara sa aiba un fir logic. Partial, e unul din motivele pentru care sunt greu de citit: lipsa logicii.

  • dani Posted 31/05/2015 12:16

   1. sunt unii mai catolici decat papa, daca intelegi aluzia.
   2. esti la rubrica EXERCITII DE DICTIE, te-ai prins?

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *