8 trucuri despre public speaking pe care nu le-ai mai încercat

8 trucuri despre public speaking pe care nu le-ai mai încercat

Atunci când am vorbit prima dată în public am fost copleșit de emoții. N-am mai știut în ce ordine pun cuvintele chiar după ce am spus primul cuvânt. Mă simțeam lipsit de puteri și tot ce îmi doream era să plec cât mai repede de acolo. Mi-am dat seama că nu pare atât de simplu pe cât pare. Curaj aveam, dar mai aveam nevoie de multe informații înainte să pășesc încă o dată în fața mai multor oameni pentru a vorbi în public. Au urmat mai multe cursuri de specializare, cărți citite și studii despre comportamentul oamenilor. Toate acestea m-au ajutat să acumulez tehnicile necesare pentru arta vorbitului în public. Înarmat cu experiență și cunoștințe, am reușit să îmi îmbunătățesc aptitudinile necesare într-un timp destul de rapid.

Vorbitul în public reprezintă o provocare, o provocare ce poate fi depășită. Mai mult decât atât, dacă reușești să combați emoțiile și frica poate deveni o pasiune pentru tine. Asta dacă respecți câteva reguli de bază și niște trucuri pe care le voi împărtăși cu tine.

Avem trucurile pentru tine care te vor ajuta să devii mai încrezător și mai relaxat și trucurile pentru ei care te vor face să fii eficient și captivant.

Pentru tine:

#1 Găsește-ți un idol

Nu pot vorbi în public așa cum o face Donald Trump. Stilul său este diferit, așa că atunci când mă uit la cineva cum vorbește în public caut pe cineva cu al cărui stil m-aș putea familiariza. Caută filmulețe cu Barack Obama, cu Tony Robbins sau cu Malcolm Gladwell. Caută vorbitori de performanță care să fie ca tine și învață cât mai mult de la ei.

#2 Fă cunoștință cu necunoscuții

Înainte să vorbesc, încerc să întâlnesc cât mai mulți oameni din public. Dacă fac asta, brusc fețele necunoscute din sală devin fețe prietenoase. Atunci când dai de greu în timpul discursului și cauți fața aceea salvatoare care îți oferă impulsul de care ai nevoie, lucrurile se așează din nou și poți continua ce ai început.

#3 Trucul degetelor

Atunci când de simți copleșit încearcă următorul truc. Atinge cu degetul mare degetul inelar și freacă-le ușor. Este un gest subtil, dar eficient care te ajută să te relaxezi și să te simți în siguranță.

#4 Mișcă-te

Cei din public ascultă fiecare cuvânt pe care îl spui, așa că ai nevoie de întreaga putere a minții tale. Cercetătorii au demonstrat că atunci când corpul nostru este în mișcare, creierul nostru primește mai mult oxigen care ne ajută să avem o acuratețe a gândurilor. Încearcă să te miști în timpul discursului, plimbă-te și folosește-te de limbajul corporal pentru a livra cât mai bine mesajul.

Nu mai sta pe gânduri. Vino la un curs de dicție personalizat.

Pentru ei:

#5 Simplitate

Nu complica lucrurile. Există o regulă de 3 pe care trebuie să o respecți. Niciun speech nu trebuie să aibă mai mult de 3 mesaje cheie. Gândește-te la ele și elaborează-ți discursul în funcție de ele.

#6 Spune povești

Când vrei să explici ceva, nu o face doar în termeni tehnici. Spune-o ca pe o poveste. Tuturor ne plac poveștile. Știu că pare simplist, dar funcționeză. Toți o fac.

#7 Atenția ține puțin

Atenția oamenilor este scurtă. Studiile arată că, după doar 10 minute, atenția oamenilor scade dacă intervine modul pasiv, cum ar fi într-o clasă la școală. Pentru a preveni, adaugă câte ceva care să atragă atenția din bula pasivă care urma să se formeze. Pune un vizual sau o întrebare controversată. Fă tot ce poți pentru a menține atenția ridicată a publicului.

#8 Zâmbește

Zâmbește. Zâmbește mereu. 🙂

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *