8 lucruri de care trebuie să ții cont dacă ai +20 de ani

8 lucruri de care trebuie să ții cont dacă ai +20 de ani

Anii de viață dintre 20 și 30 sunt cei mai grei, din punctul meu de vedere. Sunt anii în care decizi ce vrei să faci cu viața ta, ce ți-ai dori să faci cu viața ta și, totodată, afli dacă drumul pe care ai luat-o este cel potrivit. Abia ce termini liceul sau abia ce ieși cu o diplomă din curtea facultății pe care ai absolvit-o. Deodată, vei realiza că nu mai ești cel mai în vârstă din anturaj, ci că ești cel mai tânăr din birou.

După ce realizezi lucrul acesta, o mulțime de alte aspecte nu ți se vor mai părea la fel. Tocmai de aceea foarte multe evenimente din viața ta vor fi ca niște lecții pentru tine. Pentru a nu fi luat prin surprindere, am pregătit mai jos o listă cu unele dintre cele mai grele lecții pe care le vei învăța în viață, asta odată cu trecerea vremii.

#1 Nu ai întotdeauna dreptate

Știu. Pare greu de crezut, dar am trecut cu toții prin asta. Imediat după ce îți vei da seama că nu le știi chiar pe toate, vei realiza că că nu ai întotdeauna dreptate. Câteodată este mai bine să știi că ai greșit, decât să mergi înainte potrivit propriilor tale ipoteze.

#2 Ar trebui să nu te oprești niciodată din învățat

Chiar dacă ai absolvit una dintre cele mai bune facultăți din țară nu înseamnă că ar trebui să te oprești din învățat. Într-o lume care evoluează pe zi ce trece, condiția necesară de a învăța mereu câte ceva nou poate fi calea spre succes. În secunda în care te vei opri din învățat, altcineva, cu o ambiție mai mare, te va depăși.

#3 Nu ești de neînlocuit

Vorbim, desigur despre locul de muncă. Dacă ai un job nu înseamnă că vei avea acel job garantat pentru restul vieții. Dacă firmei tale îi va fi din ce în ce mai greu să îți plătească salariul, atunci compania va găsi pe altcineva. Mai mult decât atât, fiindcă abia ce am vorbit despre lumea care evoluează incredibil de repede, există șansa să fii înlocuit peste zece ani cu un robot care face fix același lucru pe care știi tu să îl faci. Tocmai de aceea, punctul 2 este cu atât mai important.

#4 Nimeni nu îți datorează nimic

Doar pentru că visul tău dintotdeauna a fost să lucrezi într-un loc, asta nu înseamnă că acea companie te va și angaja. Diploma ta nu te va ajuta atât de mult pe cât speri. De fapt, diploma este doar dovada că ai dorința de a urca, începând de jos, spre cea mai înaltă treaptă a meseriei pe care vrei să o urmezi. Ai nevoie de experiență și ar fi bine să nu refuzi job-urile entry-level, doar pentru că tu ai impresia că meriți mai mult.

#5 Relațiile sunt dificile

Această regulă este valabilă în ceea ce privește relațiile de prietenie, dar și cele romantice. Pe măsură ce timpul trece, vei vedea că îți va fi din ce în ce mai greu să te întâlnești cu prietenii din copilărie, asta chiar dacă tehnologia ne permite să fim mereu “conectați”.

Să ai o relație cu cineva este și va fi mereu destul de complicat. Pe lângă faptul că trebuie să muncești pe brânci pentru tine, unde mai pui că ești nevoit să faci câteva eforturi pentru ca persoana care se află lângă tine să fie fericită. Tot ce trebuie să faci este să fii natural și calm. Indiferent de situație, totul se va rezolva, oricât de greu ar părea la prima vedere.

#6 Deciziile tale contează cu adevărat

Când erai mic îți permiteai să fii neglijent în ceea ce privește acțiunile tale. Însă ca adult, lucrurile se schimbă un pic: orice decizie poate contribui decisiv la ceea ce urmează să se întâmple cu tine. Să luăm și un exemplu: dacă stai pe Facebook o oră pe zi, asta înseamnă că ți-ai irosit 5 până la 7 ore pe săptămână din viața ta făcând nimic, pe când ai fi putut să citești câteva pagini dintr-o carte sau să faci lucruri care să îți îmbunătățească viața și cunoștințele.

#7 Banii se câștigă greu

În România îți dai seama de asta după ce împarți banii câștigați la 4,4 pentru a afla câți euro ai produs într-o lună și dacă te interesezi să vezi ce avans trebuie să dai pentru un apartament de 60 de mii de euro. Ai grijă de toți banii pe care îi produci, fă economii pentru zile gri sau negre și nu îți lua cu tine toți banii în club.

CURSURILE DICTIE.RO SUNT DISPONIBILE AICI

#8 Banii nu aduc fericirea

Așa este. Banii nu aduc fericirea, dar dacă îi ai ești fericit. De fapt, ești fericit pentru că îți poți cumpăra lucrurile pe care ți le dorești sau pentru că poți pleca în vacanțele la care ai visat dintotdeauna. Vei prețui mult mai mult fiecare leu câștigat, atunci când îți vei da seama că nu mai este nimeni care să te ajute, așa cum se întâmpla când stăteai cu ai tăi.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *