7 sfaturi de limbaj nonverbal pentru a avea succes

7 sfaturi de limbaj nonverbal pentru a avea succes

De-a lungul anilor, studiile au arătat că oamenii comunică unii cu ceilalți cu ajutorul limbajului nonverbal în proporție de 60-90 la sută, dacă ne referim la o conversație normală. Ce înseamnă asta? Înseamnă că gesturile pe care le folosim atunci când interacționăm cu cineva sunt și ele foarte importante.

De fapt, oamenii se ghidează după limbajul corporal atunci când își formează opinia despre cineva. Spre exemplu persoanele care țin mai mereu capul în jos sunt considerate timide sau leneșe. O strângere de mână slabă poate reprezenta lipsa încrederii în sine, în vreme ce contactul vizual scăzut pe durata unei conversații dă impresia de interes scăzut.

Felul în care comunicăm cu cineva din punct de vedere al limbajului nonverbal îți poate strica planurile sau îți poate aduce succesul. Depinde doar de tine de ce parte a baricadei vrei să te afli.

Să începem cu salutul

Mai exact, cu strângerea de mână. Creează o primă impresie bună printr-o strângere de mână fermă și încrezătoare. Nu-ți imagina că trebuie să îi storcești degetele interlocutorului, însă nici nu vrei să pari molâu și să ai o strângere de mână asemănătoare cu un pește aproape mort. Cercetătorii au demonstrat științific că doi oameni care se cunosc și se ating chiar și pentru o fracțiune de secundă creează o legătură.

Contact vizual

Este important ca ceilalți oameni să știe că îi asculți și că îți pasă despre ceea ce vorbesc. Uită-te în ochii lor atunci când faci cunoștință și realizează contact vizual și după aceea. Asta nu înseamnă să te holbezi, ar putea părea agresiv. Evită să faci și alte lucruri în timp ce conversezi: nu-ți verifica mesajele de pe telefon și, mai ales, nu-ți verifica Facebook-ul.

Postura contează

E în regulă să pari relaxat. Dar cred eu că poți fi relaxat și dacă stai cu spatele drept. Această postură te face să pari încrezător și competent, în plus îți face bine și la spate și vei avea o părere bună despre tine.

Zâmbește

Zâmbește și tu atunci când cealaltă persoană zâmbește. Nu îți plasa pe față un zâmbet fals pe întreaga durată a întâlnirii. Zâmbește ușor și politicos, ca și când ai vrea să pari prietenos.

Poziționează-ți picioarele corespunzător

Dacă doi oameni stau în picioare și discută, iar tu intervii, să fii atent la picioarele lor. Dacă ei s-au întors înspre tine doar cu trunchiul, picioarele rămânând la locurile lor, înseamnă că ei nu-și doresc ca tu să participi la discuția lor. Dacă picioarele lor se deschid spre tine, ești binevenit.

Ai grijă însă, să te uiți discret la picioarele oamenilor din jurul tău, altfel ai putea să pari un pic ciudat.

(P) Dacă dorești ca vocea ta să se îmbunătățească, urmează cursurile de dicție oferite de dictie.roDETALII GĂSEȘTI AICI

Informează-te cultural

Gesturile normale specifice unei zone poate vor fi considerate triviale în alte părți ale lumii. Informează-te de fiecare dată înainte să te întâlnești cu un străin.

Nu mai ține membrele încrucișate

Știu că poate suna ciudat, dar un studiu efectuat recent a arătat că oamenii care stau picior peste picior sau își țin brațele încrucișate au o capacitate de asimilare mai scăzută față de oamenii care au o postură normală atunci când participă la o discuție. Mai exact, cei care au stat cu mâinile și picioarele la locul lor și-au adus aminte cu 38% mai multe informații, spre deosebire de oamenii care și-au ținut membrele încrucișate.

De asemenea, dacă ești vorbitor și cei din sala ta fac acest gest cu mâinile și picioarele, este indicat să dai o pauză sau să îi pui să se miște, făcând o aplicație.

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *