7 motive pentru care ne plac la nebunie voice-over-ii

7 motive pentru care ne plac la nebunie voice-over-ii

Când vine vorba despre un “voice-over artist”, care este primul lucru care îți vine în minte?

Fie că îți amintești de unul dintre unchii tăi care îl poate imita pe Donald Duck, un copil de șase ani care poate vorbi precum o persoană de 98 de ani care lucrează de-o viață într-o librărie, sau oricare dintre artiștii care au pus vreodată voci pentru personajele din filmele create de Disney, cert este că toate aceste personaje te vor face să zâmbești. Și asta este magic!

Indiferent de combinația de ton, viteză a vorbirii sau inflexiuni ale vocii, atunci când un voice-over începe să vorbească este foarte clar că vei răspunde emoțional într-un fel sau altul. Și asta pentru că, voice-over-ul dă viață obiectelor sau personajelor imaginare, ceea ce îl face foarte plăcut pentru cei care îl ascultă. Iată 7 motive pentru care ne plac voice-overii.

1. Voice-over-ii ne fac să zâmbim

Un voice-over priceput îți va schimba starea de spirit, indiferent care este aceea, mai ales dacă textul îi permite să… joace un rol simpatic. Spre exemplu, colegul și prietenul meu Alexandru Tuhuț, care are o voce extraordinar de frumoasă, dar destul de gravă și care este din fire… mai puțin empatic, este foarte amuzant de ascultat când produce vocile suave de pe promo-urile Magic FM.

2. Ceea ce spune voice-over-ul ți se lipește de creier

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, însă dacă imaginea este însoțită și de un voice-over cu un text bine scris și o voce inconfundabilă, ce se pretează pentru respectivul moment, cu siguranță vorbim despre imagini care nu îți vor ieși ușor din minte. Altfel spus, momente memorabile, care vor stărui în capul tău.

3. Ceea ce face un voice-over nu este ușor

Dacă îți imaginezi că un voice-over are doar misiunea de a citi un text de pe o hârtie te înșeli. Pentru a deveni un bun voice-over ai nevoie de pregătire îndelungată și de concentrare maximă atunci când ajungi la studioul de înregistrări. Un voice-over profesionist sigur a urmat cursuri de dicție și voice-over și a citit cu voce tare mii de texte pentru a putea să ajungă la un nivel de interpretare pe care nu îl poți uita. Nu rata cursul de Voice-Over din 03-04 martie din București.

4. Un voice-over bun va face bani pentru tine

Atunci când angajezi un voice-over artist trebuie să știi că dacă nimerești vocea care se potrivește cel mai bine pe produsul tău, acest produs se va vinde ca pâinea caldă, pentru că lumea se va îndrăgosti de produsul tău. Nu este un clișeu: primești exact pentru cât ai plătit – așa că ar fi bine să cauți cu atenție voice-overul potrivit.

5. Un voice-over artist va seta tonul video-ului tău de la bun început

Magia se produce în primele secunde. Dacă îți place vocea, vei urmări tot video-ul, iar un voice-over priceput va ști cum să țină audiența captivă.

6. Un voice-over bun va putea da o mulțime de sensuri aceleiași propoziții

Dacă scoatem această propoziție din context, ea poate fi lecturată în mai multe feluri și poate căpăta, în consecință, tot atâtea sensuri. Dacă vom citi accentuând cuvintele scrise cu majuscule, vom obține un alt sens al propoziției deși cuvintele din aceasta nu se schimbă.
“NU ne gândim la ruperea acestei alianţe.”
“Nu, NE GÂNDIM la ruperea acestei alianţe.”
“Nu ne gândim la RUPEREA acestei alianţe.”
“Nu ne gândim la ruperea ACESTEI alianţe.”

7. Voice-over-ii sunt pur și simplu persoane grozave

Lucrăm cu voice-overi de peste 10 ani. Fie că vorbim despre voice-overul de la radio, sau cu cei care au absolvit cursurile dicție.ro, fiecare persoană care s-a dedicat acestei vocații (nu putem să o numim meserie pentru că este mai mult de atât) a reușit să ne impresioneze atât pe noi, cât și pe publicitarii care au ales să investească bani pentru producția de reclame. Dar ca să nu mai lungim vorba, vă prezint mai jos câteva dintre vocile din Magazia Dicție.ro pe care le veți auzi cu siguranță la radio sau TV pe diverse reclame sau desene animate. Ne plac voice-over-ii pentru că sunt, cu adevărat, grozavi!

 

Claudiu Cârțână – Rock FM, România TV

Alex Tuhuț – Kiss FM, Magic FM, Radio Guerrilla

Carmen Ivanov – Gold FM, Radio Guerrilla, Realitatea TV

Mihai Crăciun – Radio Gold Fm, Radio Guerrilla

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *