6 soluții pentru a distruge emoțiile

6 soluții pentru a distruge emoțiile

Pentru început trebuie să stabilim câteva ipoteze destul de importante, asta înainte de a începe să enunțăm cele șase soluții. Să ai emoții înainte de un eveniment important este perfect normal.

Dacă simți acele sentimente de nervozitate înseamnă că ai trecut de limita zonei de confort și că urmează să treci la următorul nivel. Însă, în unele cazuri tocmai faptul că ai emoții te va împiedica să ajungi la un rezultat bun care se apropie de potențialul tău maxim.

Am analizat cu atenție foarte multe materiale despre emoții și despre ce simt oamenii atunci când trebuie să vorbească în public. Pentru a ajunge în punctul în care îți poți controla emoțiile, trebuie să te detașezi de tot ceea ce te face să devii nervos. Fie că vorbim despre gânduri care te fac să te îndoiești de propriile abilități, fie că vorbim despre teama față de oamenii prezenți în sală sau despre posibilele lor opinii în ceea ce te privește pe tine, cea mai bună soluție este aceea de a-ți reduce atenția asupra acestor elemente și de a te concentra mai mult asupra ta.

Înainte de cele 6 soluții pentru distrugerea emoțiilor, mai trebuie să știi că trebuie să fii mereu pregătit și încrezător în tot ceea ce faci.

MANUALUL DE DICȚIE ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

 #1  Concentrează-te pe obiectivul situației

Deseori, avem emoții din cauza unor lucruri simple. Spre exemplu, ne gândim la ce părere urmează să aibă oamenii despre noi. O soluție să prevenim această problemă este să ne concentrăm pe obiectivul principal și nu pe ceea ce urmează să creadă alți oameni despre noi. Dacă trebuie să te duci la un interviu pentru un job, gândește-te la criteriile lor de angajare și la ce poți face pentru a obține respectiva poziție.

 

#2 Ia un prieten cu tine

Dacă vrei să te detașezi și să te simți în largul tău, nu ezita să iei un prieten cu tine. La fel ca în cazul concursului televizat “Vrei să fii milionar”, poți oricând să suni un prieten înainte de o întâlnire importantă sau înainte de a vorbi în fața unui public numeros. Această metodă te va ajuta să fii mai relaxat și te va împiedica să te gândești la tot felul de lucruri care te vor emoționa și mai tare. Deci, sună un prieten.

 

#3 Fii ocupat.

Unul dintre lucrurile care ne fac să devenim emoționați este să avem timp. Să avem timp să devenim emoționați. Cea mai bună metodă de a scăpa de emoții este să ne ocupăm timpul cu ceva. Dacă reușești să îți ții mintea ocupată cu lucruri care nu te fac să devii emoționat, la momentul începerii evenimentului nu vei avea emoții. Atât de simplu. Și nu uita, fii mereu pregătit și încrezător.

 

#4 Mereu să știi ce urmează să zici

Dacă rogi orice vorbitor în public să îți dea un sfat despre cum să faci o prezentare grozavă, acesta ți-ar spune simplu: “fii pregătit!“

Dacă tu știi foarte bine ceea ce urmează să zici și cum urmează să zici, vei fi scutit de eventualele lacune din timpul discursului. Dacă trebuie să te duci la un interviu pentru un job, gândește-te și pregătește-ți răspunsurile pentru întrebările pe care urmează să le primești.

 

#5 Fii pozitiv și așteaptă-te la ce e mai bun

Dacă pornești din start cu gândul că vei eșua, mai bine stai acasă. Tot ce am făcut în viața noastră a început cu un gând. Când te-ai dus să cumperi o mașină, prima dată te-ai gândit să îți cumperi o mașină. Gândește mereu pozitiv și vei fi mai puțin stresat.

 

#6 Îmbracă-te cu ce îți place

Când arăți bine, te simți bine. Dacă te îmbraci bine, arăți oamenilor din jur că te respecți și că îi respecți. Dacă te simți bine și îți plac hainele în care ești îmbrăcat, vei fi mult mai încrezător și nu vei avea atât de multe emoții. Desigur, dacă trebuie să ții o prezentare de afaceri, nu te îmbrăca în blugi, asta chiar dacă poate te simți bine. Alege un costum în care te simți confortabil.

1 Comentariu

  • M.s Posted 04/06/2021 19:03

    Asa ii eu sunt foarte emotivă cand e vb despre un examen. De ani de zile încarc să scap ,mă.gandesc ca voi eșua și că cei fin.fata mea mă vor jigni și ce sa spun ca asa mi se și întâmplă . Sunt și.o.pers negativista ! Chiar nu stiu ce sa fac încă mi rau numai dacă mă.gandesc dapoi cand sunt in fapt.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *