6 sfaturi pentru personal branding

6 sfaturi pentru personal branding

În esență, branding-ul personal este despre cum te văd alți oameni pe tine. Este impresia lor despre cine ești și, în același timp, este imaginea pe care o afișezi în fața lumii, în special în zona de business.

Indeferent de meseria pe care o ai, imaginea ta contează.

Cum începi să te faci remarcat?

Dacă îți dorești să primești un job mai bun în corporația în care lucrezi sau chiar să-ți schimbi jobul cu unul mai bun într-o altă companie sau pur și simplu să devii renumit, brandingul personal este elementul pe care ar trebui să te concentrezi.

Ce gândesc alții despre tine este cheia în afaceri.

Dacă superiorii nu știu că exiști, șansele ca promovarea mult dorită să vină scad considerabil. Șefii preferă să ia decizii care să nu implice factori de risc. Tocmai de aceea, un angajat cunoscut va avea mereu câștig de cauză în fața celor care stau în umbră.

Petrecerea timpului pe rețelele de socializare nu mai este o opțiune, a devenit o necesitate. Trebuie să îți faci update pe conturile de socializare cu regularitate. Asta nu înseamnă că trebuie să postezi zilnic, însă audiența ta trebuie să fie în permanență conectată cu tine. Fiecare fotografie pe care o postezi este importantă, fiecare frază este importantă. Dar asta cere timp.

Iată câteva idei care te vor ajuta să îți îmbunătățești brandul personal.

#1 Facebook: nu da doar like-uri

Folosește Facebook-ul în avantajul tău. Ai grijă la ce poze postezi și fii atent la elementele de privacy pe care le poți seta în avantajul tău. Asta înseamnă că o fotografie din club ar trebui să fie văzută doar de prieteni și nu de toată lumea. De ce?

Pentru că toți angajatorii se uită și pe profilul de Facebook al viitorului posibil angajat.

Nu uita să-ți ții prietenii informați pentru a nu uita de tine. La final, te sfătuiesc să ai grijă la ce dai share, pentru că fiecare informație împărtășită transmite un mesaj despre tine.

Vrei să îți schimbi job-ul sau vrei o promovare? Urmează un curs de dicție.

#2 LinkedIn – conectează-te cu ceilalți

Folosește această rețea pentru a te conecta cu alți oameni cu care altfel n-ai avea niciodată oportunitatea să comunici. Conectează-te în special cu persoane care lucrează în același domeniu cu tine. Cere-le sfaturi, dacă ai nevoie, deoarece sunt mai mult decât bucuroși să te ajute.

#3 Twitter nu e doar pentru vedete

Pe măsură ce aduni followeri, vizibilitatea ta crește, dar și influența. Amintește-ți că fiecare rețea de socializare este o trambulină pentru personal branding, dacă știi s-o folosești.

#4 Blog-ul

Deschide-ți un blog, oferă-i o identitate și încearcă să postezi măcar o dată pe săptămână ceva. Amintește-ți să împărtășești informația și pe rețelele de socializare pe care deja ai cont.

#5 Scrie articole

Străduiește-te să scrii articole relevante și pentru domeniul tău de activitate, nu doar întâmplări din metrou, trafic sau cafenea. Articolele importante pe care tu le scrii pot fi incluse în CV-ul tău. Nu uita să dai share pe rețelele de socializare.

#6 Website

Fă-ți un site personal pentru că acesta este pentru cei care, cu adevărat, încearcă să se facă remarcați. Din nou, amintește-ți că durează ceva până îl pui la punct, dar cu siguranță va merita efortul tău. Un site personal, unde poți posta și blog-ul tău, poate fi locul perfect în care să-ți afișezi imaginea publică.

Foto: Lifehack


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *