6 semne că job-ul tău este grozav

6 semne că job-ul tău este grozav

Când lucram în altă parte și venea dimineața, mereu mă gândeam că aș da orice să nu mă ridic din pat în ziua respectivă pentru a nu mă duce la serviciu. Unora li se întâmplă mai mereu, ba chiar în fiecare dimineață.   Nu fiecare job trebuie să fie și agreabil. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te simți nefericit pe tot parcursul zilei de lucru. Dacă te regăsești măcar într-unul dintre criteriile de mai jos, lucrurile nu stau chiar atât de rău pe cât par a fi ele luni dimineața.

#1 Poți fi tu însuți

De obicei, persoana de la locul de muncă este diferită de cea din timpul liber. Însă, dacă ești norocos, nu trebuie să te mai prefaci nouă ore pe zi. Dacă te înțelegi bine cu colegii, cu cei din conducere și nu te schimbi total la față când trece șeful prin birou, atunci nu prea ai de ce să te plângi.

#2 Șeful tău este un lider

Orice om trebuie să răspundă, de obicei, în fața cuiva, iar personalitatea șefului poate face diferența în viața unui angajat. Liderii adevărați dau instrucțiuni clare angajaților și sunt mereu disponibili atunci când cineva are nevoie de o informație. De asemenea, încrederea joacă un rol foarte important în această relație. În vreme ce liderii nepricepuți conduc o echipă de-a lungul unui proiect, liderii experimentați cred în abilitățile fiecărui angajat și le oferă acestora libertatea de a-și face treaba fix așa cum știu ei mai bine. Dacă șeful tău face parte din ultima cateogorie, ar trebui să te simți norocos.

#3 Te simți încrezător

Încrederea în abilitățile tale de a finaliza sarcinile pentru care ești plătit poate reprezenta un factor decisiv atunci când vorbim de părerea despre locul de muncă. Dacă te simți în permanență îngropat în acte și contracte pe care nu crezi că le vei termina vreodată, nu vei avea cum să apreciezi vreodată job-ul pe care îl ai. Pe de altă parte, nu putem spune că un job care te solicită foarte puțin este locul de muncă ideal. S-ar putea să te simți blocat și să îți dorești o altă provocare. Secretul stă în echilibru.

#4 Ai oportunitatea de a crește

Tocmai ce am vorbit mai sus despre job-urile ușoare, care nu te solicită. Ele nu sunt satisfăcătoare pentru că nu îți oferă șansa de a progresa în cariera ta. Dacă la actualul loc de muncă ți se oferă șansa de a demonstra că meriți o promovare, atunci ești în locul potrivit. Discută cu liderii de acolo despre planurile tale pe termen lung și nu te rezuma doar la atribuțiile zilnice. Implică-te.

#5 Primești banii doriți

Banii nu aduc fericirea. Da… dar ești mai fericit când vine ziua de salariu și banii primiți sunt în concordanță cu munca ta. Poate că nu faci atât de mult pe cât ți-ai fi dorit, dar dacă îți permiți să plătești cheltuielile din fiecare lună și îți rămân bani în plus pentru tine, e perfect.

#6 Iubești ceea ce faci

Dacă îți place ceea ce faci, nimic nu mai contează. Nici că nu câștigi atât de mulți bani, nici că stai și muncești ore în plus, nici că la birou ai un șef idiot. Fiecare loc de muncă are părți pozitive și negative, depinde doar de tine să decizi pe care dintre ele te concentrezi.

Pe scurt, merită să înduri toate prostiile altora, atâta timp cât te simți fericit când pleci spre locul de muncă.

Vrei să îți schimbi job-ul sau vrei o promovare? Urmează un curs de dicție.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *