6 metode inedite de a deveni un vorbitor în public excelent

6 metode inedite de a deveni un vorbitor în public excelent

Începe cu o glumă

Orice ai face, trebuie neapărat să începi cu o glumă. Dacă nu faci asta în primele 30 de secunde, te poți întoarce la slide-urile tale și nu te va ține minte nimeni niciodată. Trebuie să-ți găsești bine gluma de început. Și da, aici e valabilă expresia: publicul îl ai așa cum ți-l așterni. Îi faci să râdă, îți vor zâmbi și te vei simți mai în largul tău.

Coboară-te la nivelul lor

Acest sfat are două înțelesuri. Unul este acela de a folosi cuvinte pe înțelesul tuturor, iar al doilea se referă la nivelul dintre scenă și audiență. Dacă vrei să te plimbi printre participanți, fă-o pentru că vei fi mai aproape de ei și vei reuși să îi cunoști mai bine.

Folosește slide-uri simple

Oamenii nu vin la prezentări sau la conferințe pentru a citi romane. Vin să vadă fotografii, să râdă și să învețe ceva. Au făcut deja la școală asta, nu mai trebuie să pui slide-re cu texte lungi. Pune cuvinte puține și poze cât mai haioase, care să aibă legătură cu ceea ce spui, dar care să atragă atenția într-un anumit fel.

Șochează audiența

Din când în când, pentru a ține oamenii în priză, este bine să le provoci un mic șoc. Spune ceva ieșit din comun care le va atrage atenția, după care revino la normal. Toate simțurile lor vor fi amorțite și vor fi atenți la ce urmează să spui.

Nu te lăuda

Este foarte important ca oamenii să știe că și tu ai aceleași temeri, griji, probleme precum ei. Nu trebuie să te promovezi pe tine la acel curs, ci trebuie să fii un exemplu pozitiv pentru participanți și poate, ei te vor promova mai bine altor persoane care vor fi interesate de cursul tău.

Împarte discursul în 3 părți

Atunci când le explici ceva, la început spune-le de ce este bine să te asculte, în al doilea rând spune-le ce se va întâmpla dacă nu te vor asculta și păstrează pentru sfârșit ce e mai bun.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *