6 lucruri pe care le au în comun părinții copiilor de succes

6 lucruri pe care le au în comun părinții copiilor de succes

Orice părinte își dorește un copil care să stea departe de probleme, să se descurce bine la școală și să realizeze lucruri mărețe când devine adult. Și, pentru că nu există o rețetă clară a succesului pentru asta, mai mulți oameni de știință au realizat un studiu care punctează factorii ce prevăd succesul.

Surprinzător, părinții sunt cei care reprezintă baza. Iată ce au în comun părinții copiilor de succes.

#1 Își învață copiii aptitudini de comunicare

Studiul, care s-a întins pe o durată de 20 de ani, a demonstrat faptul că acei copii care au arătat skill-uri de comunicare mai bune au avut mai mari șanse să termine la timp facultatea și și-au găsit un loc de muncă stabil, până la vârsta de 25 de ani, spre deosebire de copiii cu aptitudini de comunicare limitate.

FĂ-I CADOU COPILULUI TĂU MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII: STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI

#2 Au așteptări mari

Așteptările pe care părinții le au pentru copiii lor au un efect major asupra realizării obiectivelor principale. Spre exemplu, dacă facultatea se numără pe lista de obiective a părinților, atunci copilul are șanse de 98% să termine facultatea. În caz contrar, șansele ca un copil să își ducă la bun sfârșit studiile sunt de 56%.

#3 Mamele muncesc

Potrivit studiului realizat de Harvard Business School, există beneficii pentru copiii ai căror mame au un loc de muncă în afara locuinței, asta spre desoebire de copiii ai căror mame aleg să muncească de acasă sau să se ocupe doar de gospodărie. Mai mult decât atât, copiii din primul caz au șanse mai mari să dețină un post mai bine plătit.

#4 Îi învață matematică de mici

Matematica face minuni. Copiii care sunt obișnuiți cu exercițiile de matematică de mici au șanse mai mari să devină oameni de succes. Nu numai că le va fi mult mai ușor în primii ani de școală, dar calitățile lor se vor îmbunătăți mult mai rapid și își vor dezvolta mult mai repede aptitudini noi.

#5 Se dezvoltă o relație între părinte și copil

Studii recente arată că primii trei ani din viața unui copil sunt extremi de importanți. Dacă părinții sunt grijulii din punct de vedere emoțional, copilul se va descurca mai bine la testele din primii ani de școală, va avea rezultate academice mai bune la vârsta de 30 de ani și relațiile sale cu alte persoane vor fi mai sănătoase.

#6 Sunt mai puțin stresați

Nivelul de stres al părinților își poate pune negativ amprenta asupra dezvoltării copilului. Între 3 și 11 ani, copiii nu trebuie să simtă niciun fel de presiune emoțională dată fie de lipsa banilor, sau de cea a timpului. Oamenii au tendința de a transmite stări emoționale altor oameni din jur, așadar dacă doriți să transmiteți energie pozitivă ar trebui să scăpați de griji sau să le ascundeți atunci când sunteți în preajma celor mici.

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *