5 secrete care te vor ajuta să comunici mai bine

5 secrete care te vor ajuta să comunici mai bine

“Fii tu însuți!” poate fi deseori un sfat prost

Oare chiar trebuie să fii tu însuți atunci când trebuie să mergi la un interviu pentru un job? Sigur că nu. Îmbracă-te frumos, fii amabil și fii entuziast, asta chiar dacă în viața reală nu ești așa. Chiar dacă pare puțin deplasat, trebuie să joci un rol. Joacă un rol până obții rolul pe care ți l-ai dorit. Dacă scoți un pic în evidență calitățile tale actoricești nu e ca și când ai minți sau ai fura. Nici măcar nu ești considerat ca fiind necinstit. Potrivit studiilor de specialitate, propria prezentare pozitivă atrage după sine mai multe impresii precise, ceea ce înseamnă că vei ieși mai ușor în evidență față de celelalte persoane care iau ca pe un sfat bun: “fii tu însuți!”

Accentuează asemănările

În aproape toate cazurile posibile, de la alegerea cuvintelor la repetarea gesturilor celeilalte persoane, similitudinea îmbunătățește relațiile sociale. Nu crezi? Află că atunci când oamenilor de vânzări li s-a spus să imite limbajul corpului clienților cu care se întâlneau, vânzările au crescut cu 20 de procente. Pe scurt, dacă imiți gesturile persoanei cu care interacționezi pentru prima dată, șansele ca aceasta să devină prietenoasă cresc cu 20%, ceea ce înseamnă că ești mai eficient cu 20 la sută.

Fă-i să discute despre ceea ce îi interesează

Fie că vorbim despre vânzări sau pur și simplu despre o simplă conversație, cel mai important aspect stă în ascultat. Învață să asculți cealaltă persoană și află care sunt interesele acesteia. Totul stă în puterea ta de a conduce discuția și de a o îndrepta spre una constructivă și activă în care ambele părți să aibă interese comune. Și nu uita: ascultă!

Fă oamenii să se simtă bine

Studiile arată că indiferent de ce spun oamenii, aceștia preferă alți oameni simpatici în defavoarea oemnilor competenți. Nu spun că trebuie să adopți atitudinea “pupincuristului” și probabil că te întrebi cum să-i faci pe oameni să se simtă bine fără să îi lingușești. Simplu: oferă complimente sincere și cere-le sfatul.

Cum faci o conversație să aibă loc

Evită să discuți despre subiecte contradictorii și încearcă să nu domini conversația, însă nu uita să contribui la aceasta. Nu te contrazice, acceptă punctul de vedere al persoanei opuse și nu ezita să arunci mingea înapoi în terenul advers. Găsește soluții comune, nu radicale și încearcă să fii cât mai calm.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.

FOTO: Time


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *