5 motive pentru care oamenii sarcastici sunt mai deștepți decât credeai

5 motive pentru care oamenii sarcastici sunt mai deștepți decât credeai

Unii oameni aleg să fie sarcastici pentru că, în cel mai rău caz dacă în zilele noastre bați pe cineva, ai șanse foarte mari să fii arestat. Se spune că în cazul în care ești  sarcastic, ai de fapt un instrument emoțional folosit ca un scut în fața sentimentelor. Alții spun că este o modalitate de a insulta idioții, fără ca măcar aceștia să se prindă.

Dacă nu înțelegi sarcasmul, s-ar putea să fii nevoit să începi să te folosești de creier un pic mai mult. Există numeroase studii care indică faptul că sarcasticii sunt mai deștepți decât crezi. Tocmai de aceea am găsit cinci motive destul de bune pentru care ironicii sunt chiar inteligenți.

#1 Pot vedea prin tine

Potrivit psihologului Shaman-Tsoory de la Universitatea din Haifa, înțelegerea stărilor de spirit și emoțiilor unei persoane este legată de capacitatea noastră de a înțelege sarcasmul. Asta înseamnă că cei care folosesc această metodă a sarcasmului pot vedea prin tine și prin toate barierele pe care ți le pui pentru protecția emoțională.

Spre exemplu, dacă cineva îți răspunde cu sarcasm după ce tu te scuzi că ai întârziat din cauza unui motiv anume, înseamnă că sarcasticul nu te crede și te poate citi foarte ușor. De asemenea, prin folosirea sarcasmului, se activează diverse emoții, astfel încât să iasă la suprafață stări de spirit care te dau de gol.

#2 Au mintea mai ageră

Revista Smithsonian scrie că creierul uman trebuie să lucreze mai mult pentru a înțelege sarcasmul. Ceea ce înseamnă că oamenii care folosesc sarcasmul destul de des își lucrează creierul un pic mai mult decât tine. Deci, prietenul care vine și îți spune repede o glumă despre ceva ce ai făcut, s-ar putea să fie un nesimțit, dar este un nesimțit ager la minte.

#3 Rezolvă imediat problemele

În același articol din Smithsonian scrie că datorită sarcasmului, persoanele pot rezolva mult mai repede problemele apărute. Așadar, în cazul în care ai vreo listă de vreme de apocalipsă de zombie, ar trebuie să-i rezervi un loc și sarcasticului.

#4 Nu se supără atât de repede

Sarcasticii sunt îndeajuns de inteligenți, încât să nu pună totul la inimă. Asta înseamnă că în cazul în care faci glume pe seama lor, nu vor izbucni în lacrimi.

#5 Sarcasmul este limbajul social din zilele noastre

Potrivit cercetătorilor, sarcasmul este practic limbajul primordial în societatea noastră de astăzi.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

1 Comentariu

  • Ioana Luiza M. Posted 02/07/2018 00:30

    Sarcasticii sunt niște P U L E flaste și jegoase. Atât sunt ei.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *