5 lucruri despre actrița care a fost vocea lui Dexter (desenul animat)

5 lucruri despre actrița care a fost vocea lui Dexter (desenul animat)

Cui nu-i plac desenele animate? Fiecare dintre noi am adorat la un moment dat, în copilăria noastră, un desen animat. Și personajul nostru favorit avea o voce aparte, cu care ne-am obișnuit. Ei bine, Christine Cavanaugh a fost una dintre cele mai adorate voci ale desenelor animate.

  1. Din 1995 până în 2002 a fost vocea lui Dexter din îndrăgitul desen animat „Laboratorul lui Dexter” – povestea copilului de 8 ani, cu un IQ foarte mare, care are un laborator secret în spatele bibliotecii din camera sa și care este tachinat în permanență de sora lui; mult timp s-a crezut că vocea lui Dexter a fost animată de un bărbat, dar adevărul este că actrița Christine a reușit, prin calitățile sale uimitoare de voice-over, să găsească vocea perfectă pentru a-i da viață personajului, o voce îndrăgită de toți urmăritorii seriei animate.
  2. A fost o expertă în interpretarea personajelor masculine, interpretări emblematice care au făcut-o cunoscută și adorată de copii: Stony din „Familia Flinstone”, Alcide din „Hercule”, Iepurașul și Bud Smith din „Fetițele Powerpuff”, Chuckie Finster din „Rugrats”. A interpretat de asemenea o mulțime de animale cu o voce plină de viață, cu un umor fantastic: porcul care voia să devină câine (Babe), Dumpling și Wizzer (101 dalmațieni), Birdie (Aventurile lui Ronald McDonald).
  3. A interpretat peste 50 de personaje în peste 40 de desene animate. De asemenea a jucat și în 17 serii televizate ca actriță; a avut o voce specială care a dat naștere unor personaje memorabile și este de asemenea un exemplu de voice-over care a știut să transforme munca în plăcere.
  4. În anul 2000 a câștigat premiul „Annie Award” pentru performanța artistică din desenele animat „Laboratorul lui Dexter”, o realizare individuală remarcabilă pentru acțiunile vocale ale unui interpret feminin în producția de televiziune animată.
  5. Moare în anul 2014 din cauze necunoscute, dar lasă în urmă voci puternice, amuzante și complexe în industria animației ; în anul 2000 a spus că a face voice-over pentru desenele animate reprezintă o mare libertate și că este incredibil faptul că în spatele camerei putea fi un bărbat, o femeie mai în vârstă, un copil sau un animal.

 

Christine Cavanaugh a fost un voice-over desăvârșit care a creat personaje, a bucurat spectatori și a dus meseria de voice-over la un cu totul alt nivel. Este un exemplu pentru cei din industrie și nu numai. A fost încrezătoare, profesionistă și a demonstrat că dacă există plăcere în a face un lucru, totul va fi mult mai ușor și mai simplu.

 

 

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *