5 exerciții de dicție – ediția de iarnă

5 exerciții de dicție – ediția de iarnă

A venit iarna și s-a instalat frigul. Uneori, în acele dimineți friguroase abia putem deschide gura și trebuie să facem un efort. Iată câteva exerciții care te vor ajuta să treci peste frig și să poți vorbi în voie ori de câte ori dorești.

 

Exercițiul #1

Începe în decembrie decernarea cedenților decani ce cedau și decideau ce decadă decreta descendentul decagonului lunii decembrie și ce-au decelat decembriștii decenți a descins cu decembrista decepționată des incedisă și decedată.

 

Exercițiul #2

Sărbătorile se sărbătoresc și se serbează cu sărmăluțe sărăduite și sărate sălbatic de sărarul sărman al sării sărate ce sărea ars cu sărituri săltărețe peste sărăcie și se supăra pe soția Sămara că nu îl săruta săritor pe suflet.

 

Exercițiul #3

Iarna iar iarovizăm iarba iarmarocului și iertăm ierarhii ierbii ierboase și iernatice și ionizăm iile iordanilor ierodiaconi care ies cu iureșuri din ieslea iurtelor.

 

Exercițiul #4

Fricosului Florin îi era frig și era frigid că frizura frunzelor de fenicul fenician foșnea în fauna francezilor din Fălticeni. Florin fură azi brazi de Crăciun cu un tun și face focul, înfulecă fritură de fazan din frigider și frigărui fușerite de frisoane fantastice și fade.

 

Exercițiul #5

Moș Nicolae moșmondea mosorul moștenitoarelor orbecăite trebuind să miroasă o mostră de mosc a unui monstru din moscheea monumentală și monstruos de morală.

 

Pentru o dicție mai bună și o vorbire eficientă, comandă acum Manualul de Dicție „Șase sași în șase saci” de Carmen Ivanov.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *