5 abilități pe care le poți deprinde chiar acum

5 abilități pe care le poți deprinde chiar acum
Cu probleme la nivel mondial, șomajul record și tehnologia care avansează pe zi ce trece, niciodată nu a fost mai important ca profesioniștii care activează în domenii de specialitate să rămână în fruntea clasamentului.
În acest context, spun specialiștii, există cinci abilități de perspectivă, adesea ignorate, care sunt esențiale pentru a rămâne relevant în domeniul în care activezi și care te vor face să fii echipat cu forță de muncă  și să te adaptezi la orice schimbare rapidă.

 

1
GÂNDIRE FUTURISTĂ

Gândirea futuristă este capacitatea de a prezice evenimente și tendințe și modul în care acestea ar putea influența industria și dezvoltarea profesională.
Deși aceasta este o abilitate pe care puțini oameni o dezvoltă, este important de reținut că gândirea futuristă nu necesită un doctorat. Este vorba de a fi la curent cu potențialele schimbări și de a gândi în afara cutiei, de a vedea imaginea de ansamblu.
Așadar, este important să știi cum să colectezi și să analizezi semnale de schimbare și să identifici anumite detalii istorice pentru a prezice noi schimbări în viitor.

 

2
STIL DE CONDUCERE CURAJOS 

Chiar dacă nu ești șeful cel mare, dezvoltarea abilităților de conducere nu a fost niciodată mai importantă. De fapt, studiile arată că cei cu astfel de abilități au șanse mai mari să obțină o mărire de salariu, să fie promovați sau selectați pentru a-și asuma responsabilități suplimentare.
Leadershipul nu înseamnă doar gestionarea unei echipe. Reprezintă, de asemenea, să ai curajul să faci lucruri precum:
ieși din zona ta de confort pentru a prelua noi roluri care îți vor extinde experiența;
fii sincer – să le poți spune oamenilor ce ar trebui să audă, nu ceea ce vor să audă;
iei măsuri atunci când este necesar, chiar dacă asta înseamnă să fii dur.

3
INTELIGENȚĂ EMOȚIONALĂ

Odată cu apariția inteligenței artificiale și a învățării automate, abilitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona nu doar propriile emoții, ci și pe cele ale altora, a devenit una dintre abilitățile de top pe care le caută angajatorii.
Abilitățile puternice de inteligență emoțională ne permit să înțelegem și să interacționăm cu sentimentele noastre într-un mod care ne ajută să construim relații de calitate și să luăm decizii în mod eficient.

 

4
COMUNICARE INTERPERSONALĂ

Într-o lume în care comunicarea are loc în mare parte pe platforme digitale precum Teams sau Zoom, a ști să vorbești clar și să interacționezi cu ceilalți este cheia pentru menținerea relațiilor interpersonale, rezolvarea problemelor cu succes și gestionarea conversațiilor.
Reține că această abilitate nu se referă doar la ceea ce spui sau scrii, ci este și despre ascultare activă și echilibru emoțional.
Vezi ce curs am pregătit pentru tine accesând:

CURS DE DICȚIE DE GRUP – 04 aprilie 2022

 

5
FLEXIBILITATE COGNITIVĂ

Potrivit unui raport (click AICI) al Forumului Economic Mondial care a analizat viitorul locurilor de muncă, angajatorii vor pune în curând mai mult accentul pe abilitățile cognitive precum creativitatea și adaptabilitatea.
Cei cu abilități de flexibilitate cognitivă sunt dornici de schimbare și se adaptează rapid la necunoscut Nivelul anxietății nu crește atunci când lucrurile se schimbă și trebuie făcute anumite ajustări. Le place să experimenteze lucruri noi și sunt capabili să ia în considerare mai multe concepte simultan.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *