4 motive pentru a învăța o limbă străină

4 motive pentru a învăța o limbă străină

 

#1 Îți îmbunătățești limba maternă

Chiar dacă ar putea părea ciudat la prima vedere, este adevărat. Dacă știi o singură limbă, n-ai termen de comparație: vorbești doar româna. În alte limbi aceeași idee poate fi exprimată în moduri diferite și dacă mai cunoști încă o limbă, ai șanse foarte mari să devii mai creativ. Înțelegi mai bine timpurile, prepozițiile și îți îmbunătățești considerabil tehnicile de scriere și de vorbire liberă. Totodată, acesta este unul dintre motivele pentru care cei mai mari scriitori și poeți știu să vorbească în mai multe limbi.

#2 Călătoriile

Pentru mine, și cred că pentru mulți dintre voi, călătoriile reprezintă una dintre cele mai grozave experiențe. Atunci când pleci în altă țară și nu știi limba respectivă, ești văzut ca un turist obsedat de poze și care a trecut pe acolo doar ca să treacă, fix la fel ca alte zeci de mii de persoane. Însă dacă știi măcar câteva fraze în limba respectivă, atitudinea localnicilor se schimbă radical. Astfel, poți înțelege mai bine cultura, poți întâlni mai mulți oameni și te vei descurca mult mai ușor atunci când vrei să vizitezi locurile din jur. Oamenii devin mult mai receptivi atunci când văd că faci un efort să spui câteva cuvinte în limba lor.

#3 Limbile străine sunt extraordinare

Limba este cea care ne face pe noi să fim oameni. Este modalitatea noastră de a arăta celorlalți ce gândim și cum gândim. Atunci când înveți o nouă limbă, înveți un nou mod de a gândi. Nu te gândi că este suficient să vorbești o singură limbă. Încearcă.

#4 E sexy

Nu spun acum că trebuie să înveți replici de agățat în franceză sau italiană, dar dacă știi să vorbești corect o limbă străină și pronunția ta este una bună, ai șanse mai mari să impresionezi. Chiar dacă oamenii cu care ești nu înțeleg ce ai zis, tot vor muri de nerăbdare să afle ce înseamnă.

La final, învățarea unei limbi străine îți poate deschide noi orizonturi, îți îmbunătățește modul de gândire și te face să privești lucrurile din altă perspectivă. Probabil te întrebi acum care sunt pașii cei mai simpli pentru a învăța să vorbești în altă limbă. O oră pe zi de studiu este suficientă. Există aplicații, precum Duolingo, care îți vor da un impuls dacă ești începător. Iar pe măsură ce ai prins gustul și ai învățat primele lucruri de bază, nu te vei mai opri.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *