3 soluții pentru succes profesional, indiferent de vârstă

3 soluții pentru succes profesional, indiferent de vârstă

Suntem înconjurați de oameni care caută mereu conexiunea potrivită, care, indiferent de ceea ce reprezintă: firmă, produs, serviciu, încearcă să se ajute pe ei și să descopere noi oportunități, job-uri, soluții pentru problemele lor.

Însă vreau să discutăm un pic despre oamenii trecuți de o anumită vârstă care s-au plafonat în ceea ce făceau și care doresc să se reangajeze, în speranța retrăirii acelor momente de glorie din tinerețe. Pentru a înțelege mai bine la ceea ce mă refer, vă invit să urmăriți acest video postat mai jos care conține o secvență din filmul The Internship cu Vince Vaughn și Owen Wilson. Vă asigur, veți râde la sfârșit.

 

 
Unii oameni se pot mândri cu darul vorbirii chiar de la o vârstă fragedă. Este o aptitudine minunată. Să poți să vorbești cu oameni pe care nu îi cunoști, să te faci o persoană plăcută și să dezvolți relații profesionale sunt doar câteva dintre elementele care te pot ajuta să înaintezi în cariera ta. De ce spun asta? Gândiți-vă că oamenii care reușesc să comunice eficient sunt remarcați de posibilii angajatori, iar aceștia din urmă pun preț pe această virtute și se lasă impresionați. În mintea lor se creează o conexiune din care reiese faptul că, dacă știi să vorbești în public și știi ce poziție să adopți în diferite cazuri, te pricepi și la job-ul pe care ți-l oferă. Însă, dacă emani energie în jurul tău și oamenii te plac, asta nu înseamnă neapărat că poți aduce un plus din punct de vedere profesional organizației care te angajează.

Sunt câteva tipuri de persoane, care se aseamănă cu personajele din filmul Internship. Atunci când știi cum să pui problema și să controlezi o conversație te scutește de muncă asiduă și recompensele vor fi cam aceleași. Însă există și aici o problemă. Abordarea de mai devreme nu poate dura o veșnicie. Trebuie să știi că, odată ce înaintezi în vârstă, lumea are pretenții mai mari de la tine și cu cât ești mai bătrân, trebuie să fii mai înțelept sau să pari.

Așadar, oamenii mai în vârstă care își caută de lucru în același domeniu vor fi “falimentați” de cei tinericare vin dintr-o lume a vitezei, dintr-o eră în care tehnologia este la putere. Aici nu mai contează experiența de muncă și salariul avut, aici cei din urmă vor fi cei dintâi.

SAU NU

Exact așa cum există mereu un DAR, trebuie să existe și un „SAU NU”. Ar fi nedrept să spunem că oamenii trecuți de vârsta tinereții nu se mai pot angaja niciodată. Nu, nu e chiar așa. Iată mai jos trei soluții.

Răspunderea

Atunci când cei care își caută job se fac responsabili de situația în care se află și acceptă că au luat niște decizii greșite privind cariera lor, atunci aceștia se pot elibera în cele din urmă de negativitatea și de stresul care îl încearcă. Când vorbim despre această răspundere, nu mă refer la faptul că trebuie să dați vina pe voi înșivă, ci că trebuie să lăsați în urmă trecutul, să învățați din el, asta pentru a putea planifica un viitor mai bun.

Open Mind

Următorul pas spune că trebuie să vă eliberați de toate ipotezele greșite și convingerile depășite pe care le aveți în legătură cu procesul de angajare al căutătorului de job. Acestea trebuie șterse cu buretele și este nevoie să aveți o minte deschisă, asta pentru că numai o minte deschisă poate deschide cele mai multe uși.

Noi aptitudini

În final, cel care dorește să se angajeze trebuie să identifice noile skill-uri pe care vrea să le aibă pentru a se putea dezvolta și pentru a fi un posibil angajat atractiv pentru actualii angajatori. Odată cu găsirea ariei de expertiză pe care urmează să o dezvolte, posibilul angajat va fi respectat pentru aptitudinile potrivite la locul potrivit.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *