3 lucruri despre COMUNICARE pe care nu le știai

3 lucruri despre COMUNICARE pe care nu le știai

Comunicarea este prezentă în fiecare aspect al vieții noastre. Prin plânsul puternic, nou-născuții transmit vestea sosirii lor pe lume. Comunicarea joacă un rol important în viața personală, viața de familie, viața socială etc. Dezvoltarea relațiilor, culturilor, civilizațiilor depinde de o comunicare eficientă.

  • 76% din timpul nostru îl petrecem sub diferite forme de comunicare: 42-57% dintre oameni petrec mai mult timp ascultând, în timp ce 30% vorbesc; 16% citesc, iar restul de 9% preferă să scrie.
  • 10% dintre conflicte se datorează diferențelor de opinie.A gândi, a vorbi, a asculta, a scrie sunt factori majori ai unei comunicări eficiente, dar există și alte mijloace prin care un individ poate comunica eficient: expresia feței, gesturile, aspectul etc.
  • În majoritatea situațiilor, în special la locul de muncă, șeful ar trebui să adopte un ton blând deoarece 90% din comunicarea ineficientă se datorează tonului greșit al vocii.

CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT

Cursul complet de dicție vă oferă ocazia de a diagnostica și rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care vă confruntați. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile dumneavoastră de rostire și vă vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele dumneavoastră de dicție.

VINO LA CURS

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *