15 de lucruri de făcut în izolare

15 de lucruri de făcut în izolare

Este o perioadă dificilă, deoarece petrecem din ce în ce mai mult timp acasă, între acei 4 pereți pe care îi cunoaștem deja pe dinafară. Cu toate acestea, neavând o gamă largă de alternative, încercăm să ne păstrăm optimismul și să facem să treacă timpul mai ușor. Dacă nu se poate în exterior, ne concentrăm pe interior. Ce putem face acasă, cât stăm în izolare?

 

Iată 15 de lucruri care te vor ajuta să treci mai repede prin această perioadă și care te vor face mai relaxat și mai mândru de tine:

 

֎1 Filme și seriale

Există o mulțime de platforme unde poți vedea filmele și serialele preferate și, mai mult, să încerci și alte genuri. Este o perioadă numai bună pentru schimbări și cu ocazia asta poți începe să vizionezi un alt gen de seriale/filme sau să vizionezi toate fileme unui regizor/actor favorit.

 

֎2 Cărți și povești

Dacă filmele/serialele nu te inspiră atât de mult, acum este momentul să dai iama în bibliotecă și să revezi titlurile preferate și ce nu ai citit sau nu ai apucat să citești până acum. Pofta vine mâncând, deci este posibil să citești mai multe cărți deodată chiar.  Fă-ți o listă cu ce ai vrea să citești și apucă-te de treabă. Nu-ți face griji dacă nu ai cărțile pe rafturi, există o mulțime de librării care sunt specializate pe comenzile online și totul se rezolvă în maximum 2 zile. Librăria Paginarium Publishing este alături de cititori în această perioadă de criză cu o colecție impresionantă de cărți. Accesează www.paginarium.ro și află ce cărți sunt potrivite pentru tine. Spor la citit!

 

֍3 Sport și meditație

Studiile au demonstrat că sportul ajută foarte mult, mai ales în perioade tensionate când e haos în jurul nostru. Și partea cea mai bună este că nu avem nevoie de o sală de forță la noi în living. Este de ajuns să te echipezi cu niște adidași confortabili, ceva lejer și poți să-ți faci un mini-antrenament de 10-20 de minute. După ce termini un work-out vei vedea că te vei simți plin de viață. Poți încerca apoi să meditezi 5-10 minute pentru a-ți pune ordine în gânduri și a-ți păstra energia pe tot parcursul zilei.

 

֍4 Alimentație și nutriție

Dacă acum câteva luni nu aveam timp să gătim și mâncam semi-preparate, acum se pare că putem sta în fața unei oale cu ciorbă și să ne asigurăm că ne-a ieșit ca la mama acasă. Lasă-ți imaginația să zboare zilele acestea și încearcă rețete noi. Cu siguranță după câteva zile te vei specializa pe anumite preparate și le vei putea face oricând din ce în ce mai ușor. Ești propriul tău bucătar, așadar răsfață-te ca și cum ai fi la restaurant.

 

֍5 Ordine și disciplină

Job, trafic, oboseală, timp puțin și casa arată ca după un cutremur. Ei bine, acum avem tot timpul din lume. Încearcă să-ți organizezi lucrurile prin casă exact așa cum ți-ai dorit și să menții curățenia. Aceste lucruri vor influența starea ta de bine. Mai mult, dacă simți că te-ai plictisit de aceeași priveliște, încearcă să faci câteva modificări: mută canapeaua sau dulapul, așază altfel covorul, poate agăți un tablou pe perete etc.

 

֍6 Amintiri din copilărie

Cu toții avem un loc sau o cutie în care am strâns de-a lungul vieții poze de când eram copii, cu familia sau prietenii apropiați. Poți folosi tot acest timp pentru a le organiza, a le așeza într-un album și, totodată, să te bucuri și să retrăiești momentele frumoase de până acum. Cu siguranță vor urma și altele.

 

֍7 Garderoba de vară/garderoba de iarnă

Acum nu mai poți folosi scuza „Nu am/nu știu cu ce să mă îmbrac!”. În această perioadă poți face ordine la tine în dulap, de la A la Z. Cu siguranță vei găsi haine de care nu mai știai nimic de ceva timp, haine pe care nu vrei să le mai porți (și cu ocazia asta le pui deoparte și faci mai mult loc în dulap) sau pe care nu le-ai purtat și ai vrea să o faci. Le poți sorta în funcție de sezon, materiale, culori. Oricum ai face acest lucru, cu siguranță va arăta mult mai bine după ce termini.

 

֍8 Jurnal de carantină

De multe ori scrisul ajută să ne exprimăm mai bine și să eliminăm presiunile acumulate. De asemenea, este considerat a fi terapeutic. Poți să-ți ții un jurnal în această perioadă pe care îl poți continua și după, în care să te auto-monitorizezi și să-ți exprimi gândurile cele mai sincere, fricile, așteptările, dorințele. Dacă jurnalul nu este pe gustul tău, îți poți crea un panou inspirațional cu lucrurile pe care ai vrea să le faci, să lipești, să agăți sau să desenezi imagini care te fac să te simți bine atunci când le privești. Pot fi mesaje motivaționale, citate din carți sau munții pe care ai de gând să-i explorezi când o să ieși din casă. Îl poți monta pe peretele din dormitor, ca să te trezești în fiecare dimineață cu o stare de bine, sau în fața biroului de unde lucrezi.

 

֍9 Dans și voie bună

Dansul este terapeutic și reprezintă una din cele mai frumoase arte, alături de muzică. Poți experimenta în această perioadă: învață câteva stiluri de dans sau coregrafii sau, pur și simplu, dansează pe muzica care îți place. Poți găsi o mulțime de tutoriale care te vor ajuta să devii cel mai bun dansator.

 

֍10 Exprimă-te prin culori

Dacă jurnalul nu este punctul tău forte, încearcă să desenezi. La fel ca dansul, desenul, pictura te ajută să-ți exprimi sentimentele și, cu timpul, poți deveni din ce în ce mai bun la asta. Încearcă să desenezi ce-ți place pentru început, apoi provoacă-te și vezi ce iese. Nu are ce să meargă prost deoarece nu există corect sau greșit… doar este!

 

֍11 Goblen, tricotaj sau etamină

Dacă ești de modă veche, poți apela la anumite trucuri care te vor ține concentrat și cu care poți crea lucruri drăguțe. Poți face goblen, poți tricota un pulover sau un fular pentru iarna viitoare sau poți căuta modele interesante pe care le poți coase pe etamină. Aceste activități te vor menține concentrat și îți vor da o stare de bine.

 

֍12 Redecoreaza/Inventează

Poți inventa obiecte noi din cele pe care deja le ai și nu le folosești. Dacă tot ai câteva lucruri pe care nu le folosești sau ai o idee, fă ceva nou cu acele lucruri. Poate să iasă un obiect decorativ foarte drăguț cu care te poți lăuda mai apoi pe rețelele de socializare.

 

֍13 Cursuri online

Această perioadă este numai bună pentru cursurile online. Cu siguranță ți-ai dorit să urmezi un curs, dar nu ai găsit timp pentru acesta. Ei bine, acum nu mai ai nicio scuză. Poți găsi în mediul online o mulțime de cursuri care sunt exact ceea ce-ți trebuie. Intră pe www.dictie.ro și înscrie-te la un curs de dicție online. Acum ai timp să lucrezi la vorbire și exprimare și să-ți îmbunătățești dicția și pronunția. La cursul de dicție online ești doar tu cu trainerul și tot cursul este creat pentru tine în funcție de nevoile tale.

 

֍14 Tonul face muzica

Dacă tot ai de gând să dansezi, poți, de asemenea, și să cânți. Lasă-te liber și cântă melodiile preferate. Dacă ai impresia că poți deranja vecinii, ascultă muzica preferată: șlagărele cu care ai crescut și care îți amintesc de acele vremuri când nu aveai nicio grijă. Cu această ocazie poți asculta întreaga discografie a unui artist și să afli ce i-a influențat muzica.

 

֍15 Fotografie, blog sau vlog

Poți începe un proiect fotografic. Te poți specializa în fotografie în această perioadă și poți învăța să devii cel mai bun editor. Sau poți să-ți înființezi un blog și să împărtășești experiențele tale cu cititorii tăi sau chiar vlog, dacă tu consideri că ai ceva de spus.

 

Orice lucru are și părți bune și părți mai puțin bune. Contează punctul din care îl privești. Așadar transformă această perioadă de criză într-una benefică pentru tine, abilitățile și spiritul tău. Imediat după ce totul va reintra în normal, vei vedea că nu a fost în zadar.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *