10 motive pentru care copilul tău nu ar trebui să aibă un smartphone

10 motive pentru care copilul tău nu ar trebui să aibă un smartphone

Minunile tehnologice ne-au făcut și ne fac în continuare viața mult mai ușoară și mai eficientă. Însă dacă ne gândim la părinți, aceștia ar trebui să fie îngrijorați de impactul dispozitivelor, precum smartphone-urile și tabletele, asupra copiilor lor. Trăim vremuri în care nu mai este nimic ieșit din comun pentru ca un copil să dețină propriul telefon. Dar știm oare și despre impactul negativ pe care îl au dispozitivele inteligente asupra copiilor?

CUMPĂRĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE PENTRU COPII, „STRĂFURNICA ȘI PRIETENII SĂI”

 #1 Alterează relația părinte-copil

Chiar dacă smartphone-urile sunt convenabile, ele modifică legătura care ar trebui să existe între părinte și copil. Conexiunea dintre un telefon inteligent și un copil nu va fi niciodată aceeași dacă vorbim despre conexiunea părinte-copil. Cei mici încă trec printr-o perioadă de creștere și acea legătură trebuie restabilită cu orice preț. Odată cu apariția telefoanelor inteligente, găsim răspunsuri instant și asta poate duce la luarea unor decizii greșite, pe viitor, din partea copiilor noștri.

#2 Limitează creativitatea

App Store și Google Play sunt bombardate de fel de fel de jocuri pe care, pur și simplu, copiii le adoră. Platformele din ziua de azi permit copiilor să se joace toate jocurile Pământului. Însă, marea problemă este că acestea le limitează creativitatea și imaginația, iar în același timp le împiedică dezvoltarea.

#3 Copiii dorm mai puțin

Potrivit studiilor, un smartphone în dormitor reduce somnul, ora de culcare este una târzie și oboseala își spune cuvântul. Copilul tău trebuie să doarmă, să se odihnească pentru ca a doua zi creierul să fie odihnit și pregătit pentru activitățile din ziua repsectivă. Un smartphone cu siguranță nu ar ajuta aici.

#4 Nu învață despre consecințe

Pe lângă jocuri, odată cu apariția rețelelor de socializare, copiii pot comunica foarte ușor între ei. Poate din curiozitate sau din neștiință, ei își pot spune cuvinte urâte între ei, fără a cunoaște eventualele consecințe. Asta se întâmplă din cauza faptului că nu i se oferă șansa copilului de a reflecta asupra impactului negativ al acțiunilor. Și să știți: cu un smartphone lucrurile se mișcă repede.

#5 Capacitatea de învățare este scăzută

Potrivit cercetătorilor, un telefon inteligent dăunează dezvoltării social-economice unui copil. Constatările arată că ecranul interactiv al unui smartphone afectează dezvoltarea competențelor pentru matematică și știință.

#6 Creează dependență

Tabletele sau telefoanele pun în pericol dezvoltarea unui copil. Tocmai din cauza faptului că au atât de multe funcții, copilul poate desfășura cu ajutorul device-urilor tot mai multe activități, ceea ce le face să devină o sursă pentru dependență.

#7 Impact negativ pentru sănătatea mintală

Experții sunt de părere că, printre cauzele depresiei și anorexiei la copii, se numără uzul telefoanelor inteligente și conexiuna la internet. Dacă este lăsat nesupravegheat, copilul se educă de pe smartphone sau tabletă, cu ajutorul netului, iar pe net se găsesc de toate.

#8 Cauzează obezitate

Prea mult timp petrecut pe telefon afectează sănătatea fizică a copiilor. Dacă îi dai un smartphone, un copil poate sta în același loc, fără să se miște, cu orele. Tocmai de aceea, lipsa de mișcare, împreună cu o alimentație necorespunzătoare pot duce la îngrășare.

#9 Cauzează probleme comportamentale

Dacă un copil petrece mai mult de două ore pe zi, cu ochii în ecranul unui gadget, acesta poate avea pe viitor probleme emoționale și sociale. Mai mult decât atât, jocurile de pe telefon sau tabletă duc la probleme de concentrare majore.

#10 Desensibilizează copiii

Jocurile de pe smartphone-uri pot conține și violență, însă unele pot fi extrem de violente. Toate acestea duc la desensibilizarea copiilor și la acceptarea faptului că violența și comportamentul nepotrivit sunt lucruri perfect normale și că așa trebuie să ne rezolvăm și noi problemele, prin violență.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 2356

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *