10 exerciții de dicție pentru sunetul S

10 exerciții de dicție pentru sunetul S

Dicția ne ajută să depășim dificultățile de vorbire și să putem spune orice sunet și orice cuvânt fără teama că nu va suna așa cum trebuie. Uneori, anumite sunete ne pun în dificultate, cum ar fi sunetul „S”. Chiar dacă pentru unii pare un sunet mai problematic, este la fel de normal ca toate celelalte sunete. Tot ce trebuie să faci este să repeți fiecare exercițiu de minimum 3 ori cu voce tare.

 

Pentru o dicție mai bună COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

sau  ÎNSCRIE-TE LA UN CURS DE DICȚIE PERSONALIZAT

 

  1. Sticla cu strasuri și stiloul stuparului stoic și stângaci stropeau struții statuari stilând și stampând steagurile stepelor sterpe, stejarii starostelui stăpân și stânele sturionilor stabiliți stăruitor în statul stalagmitelor staliniste.

 

  1. Stridiile striate ale străbunicii stresate străluceau stricte și se strâmbau la strigoii streșinilor strănutând și strivind strașnicii streptococi cu strabism structurat și străfulgerat.

 

  1. Susanul susură sucit,

Suspecta suspină subit,

Sultanu-i suspicios

Sunetu-i supărăcios.

Ce oare a survenit

În Sudanul sastisit?

 

  1. Scenele scenografului scelerat scindau scenetele sceptrului din Sciția și scizionau scizipar sciziunea scenariilor scintilatoarelor scintilograme.

 

  1. Seara searbădă și seacă seamănă cu steaua sezonului secetos, iar secta sepiilor senzuale și sexagenare serbează semifinalista Selena la seminarul securiștilor sechestrați.

 

  1. Schimbăcioșii schimbă schemele schițate și scheletul schelei cu schelălăieli și schifuri schilodind schiorul schizoid și schimonosind scheciurile pline de schimonosiri.

 

  1. Soacra soarbe soarele soaței și soața soarbe soți la soarea.

 

  1. Sleit și slut, slujnicul slăbănogului slav sluțea sloganul Slatinei împreună cu șase slujnice slugarnice din Slobozia.

 

  1. Smaranda cea smerită se smucea și se smulgea din smalțul smaraldului smântânit, smotocind smiorcăiții smintiți ai smârcurilor.

 

  1. Se spune că în drum spre Spania sunt spâni spinoși și spioni spurcați care se spovedesc și speculează spălările spumante ale sperietoarelor sportive și spăsite.

 

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *