Vrei să te apuci de vlogging? Uite de ce ai nevoie

Vrei să te apuci de vlogging? Uite de ce ai nevoie

Poate că, din cauza/datorită faptului că petrecem atât de mult timp în casă, acum este cel mai potrivit moment să devii vlogger. Nu este atât de greu, trebuie doar să urmezi niște pași și poți deveni vedetă pe YouTube.

Iată ce trebuie să faci pentru a începe sesiunile de vlogging:

 

↘ Echipament

Aparat foto/telefon – poți înregistra videoclipuri fie cu ajutorul unui telefon mobil (majoritatea sunt destul de performante și cu siguranță te vor ajuta să afișezi o imagine bună) fie cu un DSLR. Cel din urmă este făcut pentru asta și te va ajuta mult mai mult dacă vrei să faci niște video-uri mai complexe.

Trepied – orice alegere ai face, vei avea nevoie de un trepied mai ales dacă plănuiești să te așezi în timp ce vorbești.

Microfon – sunetul este cu adevărat important în vlog-uri, așa că este posibil să investești și într-un mic supliment suplimentar pentru telefonul/camera ta. Stai liniștit, nu trebuie să cheltuiești sute de euro. Poți găsi accesorii numai bune pentru tine la prețuri accesibile. Dacă lucrurile merg bine, cu timpul vei inventi în echipamente mai performante.

Lumină – lumina naturală este întotdeauna cea mai bună pentru video și fotografie. Așază-te lângă o fereastră luminoasă. Totuși, dacă nu ai multe ferestre sau locul în care filmezi este întunecat este posibil să ai nevoie de ajutor. Poți investi într-un mic reflector, lumini portabile pentru trepied, pe care le poți folosi și pentru vlog și pentru fotografii.

 

↘ Fă-te comod

Decide unde vrei să faci vlog și unde te simți mai relaxat. De obicei, unii vloggeri stau pe canapea, alții în dormitor, alții la un birou sau în grădină etc. Găsește un loc cu cât mai multă lumină naturală, care este confortabil și care te inspiră. Nu vrei să fii crispat în fața camerei.

 

↘ Peisaj

Ar fi de preferat să alegi un fundal destul de simplu pentru filmările tale. Un panou sau un peisaj cu multă informație va face spectatorii tăi virtuali să nu mai fi cu ochi pe tine și să inspecteze ce este în jurul tău. Dacă utilizezi telefonul pentru a filma, asigură-te că îl configurezi pentru a înregistra pe orizontală. În caz contrar, vei avea două benzi negre pe filmare.

↘ Subiect

Decide ce subiect vrei să abordezi. Este recomandat să începi cu ceva cu care ești familiar, ceva ce cunoști foarte bine, nu vrei să vadă lumea că ești nepregătit. Poți discuta despre ce te pasionează: make-up, grădinărit, fashion, jocuri online, telefoane, cărți, educație etc.

 

↘ Camera = prietenul tău

Nu uita, camera este prietena ta. Imaginează-ți că vorbești cu un prieten. Acest lucru te va ajuta să te simți mai relaxat și vei putea discuta într-un mod natural. Zâmbește deoarece acest lucru îi va oferi vocii un ton mai plăcut.

 

↘ Practică

Dă-ți timp și continuă să încerci. Nu trebuie să iasă din prima. Nu trebuie să iasă totul perfect. Faptul că nu mereu iese așa cum ne dorim asta ne poate pune pe gânduri și vom descoperi ulterior ce nu a funcționat bine. Așa vom ști data viitoare ce trebuie îmbunătățit, ce trebuie să nu facem și ce anume a fost foarte bine. Partea bună este că nu te afli pe scenă, unde totul se întâmplă „aici și acum” și nu ai un buton de edit. La vlog poți edita cât vrei tu. Tai dintr-o parte lipești în altă parte, pui muzică pe fundal și multe altele. Pe măsură ce devii mai confortabil te vei relaxa și se va vedea acest lucru atât fizic, cât și în modul de abordare a unul subiect. Vorbește  cu voce tare când ești singur pentru a te obișnui cu sunetul propriei voci.

 

↘ Încredere

Fii încrezător! Stai într-o cameră pe cont propriu, nu te vede nimeni, care este cel mai rău care se poate întâmpla? Relaxează-te și disterază-te. Oamenii vor auzi asta în vocea ta și poate vor râde alături de tine. Fii strălucitor și începe videoclipul cu energie și entuziasm chiar de la introducere.

 

↘ Coerență

Da, pot exista mai multe lucruri despre care vrei să vorbești. Dar nu le combina. Ia-le pe rând, pentru ca urmăritorii tăi să înțeleagă pe deplin. Nu poți spune 3 idei despre grădină și apoi să începi să vorbești despre make-up și despre familia ta. Menține videoclipurile scurte. Un mic pasaj este în regulă și ar putea fi amuzant pentru spectatori, dar auzind că vorbești în profunzime despre ce ai avut la cină s-ar putea să obosești puțin, așa că trebuie să te concentrezi pe menținerea videoclipului de-a lungul timpului.

 

↘ Editare

Aspectul contează de cele mai multe ori. Mulți vizitatori rămân să vizioneze un video în funcție de aspect. Iată câteva programe care te vor ajuta și îți vor face munca mai ușoară: Premier Pro, Windows Movie maker, iMovie pentru MaC, Filmora. Ca aplicație de editat videoclipuri pe telefon se poate folosi Viva Camera. Varianta free îți adaugă logo-ul lor într-un colț, dar varianta plătită te scapă de acest inconvenient. Aplicația îți dă posibilitatea să tai, să faci colaj din mai multe bucăți și să adaugi text sau muzică.

 

↘ Lungimea videoclipului

Durata ideală a videoclipului este în jur de 3-7 minute. Video-urile mai lungi de 12-15 minute vor plictisi și probabil urmăritorii vor renunța și vor ieși de pe canalul tău.

 

↘ Muzică

Dacă dorești să generezi bani pentru videoclipurile tale trebuie să te asiguri că muzica pe care o utilizezi nu este protejată de drepturi de autor. Poți utiliza biblioteca audio gratuită YouTube.

 

↘ Comentarii

Răspunde la comentarii. Interacționează cu urmăritorii tăi și răspunde la ceea ce spun despre vlog-ul tău. Răspunde la întrebările pe care le au și să nu îți fie teamă să îți exprimi o opinie. Spectatorii tăi online vor vedea că gândești ca o persoană normală și că vor putea să interacționeze cât mai ușor cu tine.

Vei observa că, cu cât vei fi mai apropiat și vei discuta cu ei, cu atât ei vor deveni mai activi. Te vor vedea ca pe un prieten cu care pot vorbi și să fie deschiși celorlalte sugestii pe care le faci.

 

La final, nu contează cât de bine ai filmat și calitatea contentului dacă nimeni nu a auzit de tine. Promovează-te!

 

Pregătește-ți subiecte interesante, pornește camera și poți deveni un vlogger internațional.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *