Voice-over: sfaturi pentru audiții

Voice-over: sfaturi pentru audiții

Participi la audiții de ceva vreme, dar simți că ceva nu merge bine? Sau poate că ești nou în această industrie și dorești să te asiguri că faci bine ceea ce faci și că vei găsi un loc de muncă cât mai repede posibil. Deci, ce ar trebui să faci la o audiție?

 

În timp ce există modalități infinite de a continua învățarea, antrenamentul vocal și dezvoltarea, aceste sfaturi te pot ajuta în audițiile ulterioare. Iar atunci când ne ocupăm de antrenamentul nostru, când ne preocupă vocea noastră nu numai că vom câștiga încredere, dar vom  fi, de asemenea, capabili să investim și să devenim și mai buni!

 

↘ Fii un om (nu un robot)

⁂ Real, autentic, conversațional

Majoritatea directorilor de casting și a clienților au ajuns la concluzia că publicul de astăzi nu vrea să i se țină o predică. În schimb, vor să aibă conversații. Deci, în timp ce este posibil să înregistrezi o audiție, este important să-ți amintești ce nu este menționat în conversația imaginată cu persoana cu care vorbești.

O altă caracteristică a faptului de a fi uman în abordarea ta constă în a găsi ceva în text/scenariu cu care să te poți conecta cu adevărat, ceva ce poți corela cu experiența ta personală. Pune-te în context, în acel spațiu, fii empatic și vei livra un mesaj în concordanță cu nevoile ascultătorilor.

 

↘ Alege mai multe opțiuni

Când clienții/producătorii ascultă probele audio, cu siguranță au auzit o mulțime de oameni care sună exact la fel. Deoarece, de obicei, vei înregistra mai mult de două ori, oferă mai multe variante, improvizează. Chiar dacă vei primi indicații și poate ți se va spune să faci într-un anumit fel, poți face acel lucru în cel puțin trei moduri. Surprinde-te, atât pe tine, cât și pe cei care te ascultă. Găsește echilibrul perfect, asumându-ți riscuri, jucându-te cu tonurile și emoțiile și respectând textul.

 

↘ Oferă calitate audio

Dacă prezinți o probă de la domiciliu (peste 50% din audiții sunt realizate în acest mod în ultima vreme), o modalitate evidentă de a te distinge de ceilalți concurenți este să furnizezi o înregistrare cu o calitate profesională a sunetului. S-ar putea să fii la început în acest domeniu, dar clientul nu trebuie să știe asta!

Audițiile tale sunt ca o carte de vizită, așa că ele trebuie să fie clare, plăcute urechii și cu un sunet de înaltă calitate. Asigură-te că acustica, plasarea microfonului și editarea se combină pentru a crea un material care va capta atenția și cu care vei lua audiția.

 

↘ Adaptează-te

În cele din urmă, trebuie să fii o persoană cu care să se lucreze ușor. Este posibil să nu fii câștigător din prima sau vreun veteran având o experiență de 40 de ani, dar, pe măsură ce-ți perfecționezi abilitățile, vei deveni profesionist și încrezător și te vei face remarcat. Nimeni nu se bucură să lucreze cu o divă, indiferent de industrie.

Dintr-o perspectivă a acestei meserii, atunci când mergi la audiții, fii politicos, la timp și pregătit. În timp ce continui să avansezi pe scara VO, amintește-ți să incluzi aceste trucuri. De-a lungul timpului, ele vor deveni a doua natură și vei observa și îmbunătățiri vizibile.

 

 

Amintește-ți: practica perfectă este ceea ce face un lucru perfect!

Poate fi ușor să lași deoaparte timpul alocat practicii și antrenamentului vocal pentru a rezolva alte lucruri, dar trebuie să-ți păstrezi abilitățile, astfel încât să fii pregătit atunci când acele audiții și locuri de muncă vin împreună. Nu uita, vocea și dicția sunt cartea ta de vizită.

Pentru o dicție mai bună COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 20-21 iulie 2019.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 703

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *