Care este cel mai important lucru pe care trebuie să-l adaugi pe profilul tău de social media și pe site-ul profesional de voice-over? Aceasta este cea mai obișnuită întrebare cu care ne întâlnim atunci când vorbim despre marketing și branding. Modul în care te afișezi pe tine și munca ta contează. Gândește-te la profilul și la site-ul tău ca și cum ar fi o carte de vizită sau o introducere scrisă pentru clienți și agenții. Cum vrei să te prezinți? Ce parte din acest domeniu al VO ai dori să o evindențiezi? Cu aceste sfaturi, poți face o primă impresie puternică și vei arăta de ce ești în stare.
⁂ Bio/Despre tine
Dacă cineva intră pe site-ul/profilul tău, nu trebuie să ghicească ce faci. Menționează acest lucru și fă în așa fel încât să fie coerent. Descrierea este o necesitate și nu-ți poți permite să o dai în bară, mai ales că este primul lucru la care oamenii se vor uita.
Iată câteva sfaturi pentru o descriere excelentă:
⁎ Păstrează site-ul/pagina/profilul autentic! Dacă ești entuziasmat că ești VO, spune asta. Menționează de ce îți iubești slujba. Fă-te plăcut explicând ceea ce te motivează.
⁎ Afișează-ți întotdeauna competențele. Dacă, de exemplu, audiobook-urile sunt nișa ta și un potențial client are nevoie de un narator pentru un audiobook, clientul ar trebui să poată vedea în decurs de un minut pe site-ul/profilul tău care este specialitatea ta și cum îl poți ajuta. Dacă animația este punctul tău forte, asigură-te că ai menționat acest lucru.
⁎ Spune-le potențialilor clienți ce avantaje au. De exemplu, „Împreună cu mine vei realiza…”, etc. Vinde-te! Nimeni altcineva nu o va face pentru tine.
⁎ Invită oamenii să se conecteze cu tine, indiferent dacă au nevoie de serviciile tale sau nu. Conceptul de „networking” ar trebui să fie unul constant, dacă cineva nu dorește să fie clientul tău, asta nu înseamnă că nu cunoaște pe cineva care dorește.
Acesta este momentul să strălucești, să știi unde și cum să te poziționezi și să câștigi un client! Deci, asigură-te că descrierea va face aceste lucruri. Fă-o dinamică, distractivă și, cel mai important, despre tine.
⁂ Branding
Una dintre cele mai mari greșeli întâlnite pe site-uri/profiluri de social media este lipsa de coerență/consistență. Fie că este vorba de logo-ul tău, de schema de culori sau de fotografiile folosite, consistența este cheia! Trebuie să-ți faci brandul ușor de recunoscut. Poți realiza acest lucru creând un slogan captivant și/sau angajând un designer pentru a crea un logo specific afacerii tale.
Când te gândești la branding, uită-te la companii precum Coca-Cola sau Nike. Nu va exista nicio confuzie în ceea ce privește brandingul lor.
⁎ Slogan
Sloganul tău ar trebui să fie o propoziție care să atragă oamenii, ar trebui să fie scurtă și ușor de reținut, dar să spună ce faci și de ce este important. Fă-o să fie personală.
⁎ Fotografii
Nu toată lumea vrea fotografii și acesta nu este un lucru rău. Dar există câteva motive pentru a include câteva fotografii pe site-ul/profilul tău. Un motiv important este faptul că adaugă o față vocii și numelui tău, făcându-te mai plăcut. Adesea oamenii corelează vocea cu fața, de aceea este important să fie posibilă această corelare. Fă o mulțime de poze care să reprezinte personalitatea și profesionalismul tău. Asigură-te, totuși, că acestea diferă, nu vrei 30 de poze care arată la fel, din aceeași poziție. De asemenea, uneori caricaturile pot funcționa la fel de bine ca pozele (headshots).
⁎ Logo
Un logo nu numai că denotă profesionalism și îți oferă multe oportunități, dar te ajută să fii recognoscibil! Dacă arunci o privire la mărci precum Volkswagen, Nike sau Disney, vei recunoaște logourile. Asigură-te că al tău este simplu și ușor de distins și nu vei avea probleme! Vino cu culori și idei și apoi poți cere ajutorul unui designer profesionist pentru a crea ceva care va dura.
Nu face greșeala de a copia. Brandingul înseamnă mai mult decât atât. Nimeni nu vrea să vadă același lucru din nou și din nou, este plictisitor. Logo-ul și culorile pot fi alese oricum, important este mesajul, ceea ce oferi, personalitatea ta transpusă în munca ta.
⁂ Spațiile albe
Nu trebuie acoperită toate suprafața unui site sau a unei pagini de pe rețelele de socializare. Doar pentru că fiecare colț al paginii nu este completat, asta nu înseamnă că faci ceva greșit. Asigură-te că ai menționat toate informațiile importante și că sunt afișate pe fiecare pagină. Este bine să ai un site/pagină aerisită, echilibrată.
⁂ Cuvinte cheie
Cuvintele cheie sunt acele cuvinte care apar atunci când oamenii caută informații pe Google. Vizibilitatea ta în motoarele de căutare va crește, folosind cuvinte cheie pe site-ul tău care definesc ceea ce faci!
⁂ Linkuri
Dacă nu ai finalizat demo-urile, nu prea ai de ce să publici, iar prezența ta în spațiul social virtual nu se va face simțită. Demo-urile tale sunt precum o carte de vizită, reprezintă munca ta, ceea ce vrei să arăți, sunt cheia pentru a intra în industria VO. Odată ce le-ai realizat, asigură-te că acestea sunt profesionale și ușor de identificat pe site-ul tău. Clienții se vor bucura că nu trebuie să caute prea mult pentru a auzi vocea ta unică.
Ultimul sfat este să nu te grăbești să publici pe paginile de social media și pe site-ul tău. Asigură-te că totul este bine reglat, că ai conținut și că demo-urile și descrierea sunt gata pentru a fi văzute de toată lumea.
Amintește-ți: practica perfectă este ceea ce face un lucru perfect!
Poate fi ușor să lași deoaparte timpul alocat practicii și antrenamentului vocal pentru a rezolva alte lucruri, dar trebuie să-ți păstrezi abilitățile, astfel încât să fii pregătit atunci când acele audiții și locuri de muncă vin împreună. Nu uita, vocea și dicția sunt cartea ta de vizită.
Pentru o dicție mai bună COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”
Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.
Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 20-21 iulie 2019.
Adaugă comentariu