Voice-over: remedii pentru sunetele parazite

Voice-over: remedii pentru sunetele parazite

Ești în fața microfonului și ești gata să vorbești, să cânți, să faci o prezentare; când semnalul de înregistrare se aprinde, ești pe punctul de a începe să vorbești și ți se spune: „Așteaptă, deja există un zgomot din gură! Într-adevăr? Cum este posibil? N-am spus nimic!”

 

Gura uscată sau xerostomia se manifestă cu plesnituri, pleoscăituri, pocnete, răgușeală și un sentiment general de disconfort în interiorul gurii. Cauzele uscăciunii gurii pot fi multiple, de la lipsa de salivă, deshidratare, până la boli sau infecții, medicamente sau tratamente medicale, consumul de tutun, consumul de alcool, cafeaua. Stresul și anxietatea pot contribui, de asemenea, la uscăciunea gurii, astfel încât dacă ai mai mult de vorbit, simptomele pot fi intensificate.

În timp ce post-producția poate face miracole în eliminarea zgomotelor din gură din înregistrări, este cu siguranță mai bine să elimini tu sau să reduci aceste zgomote care nu-ți fac decât un deserviciu. Există remedii: poți mesteca o gumă fără zahăr (nu în timpul înregistrării!) sau poți bea o cantitate mare de apă la temperatura camerei pentru a-ți menține gura umedă și hidratată.

 

După ce mâncăm, zaharurile și amidonul rămân în gură și pe dinți. Bacteriilor le place să guste aceste zaharuri și amidonul din alimente, eliberând acid în acest proces. O pastă de dinți îți va proteja dinții de acest acid și-ți va face smalțul dinților mai puternic. Vrei să ai un zâmbet frumos și luminos atunci când îți dai replicile. Poți încerca, de asemenea, apa de gură sau un spray, dar nu trebuie să fie pe bază de alcool deoarece îți va usca gura și gâtul mai tare.

 

Respiră mai mult pe nas în loc de gură. Acest lucru te poate ajuta să-ți menții gura hidratată și să nu ai un gât uscat. Dacă mediul de viață sau de muncă tinde să fie uscat, poți folosi un umidificator. Și încă o dată, limitează porția de cafea și evită tutunul.

Fii conștient dacă urmezi vreo dietă. Observi zgomote după ce ai consumat anumite alimente, bomboane sau băuturi? Este posibil să ai o sensibilitate la acel aliment care afectează producția de salivă, crescând astfel zgomotul din gură.  Remedii naturale cum ar fi scorțișoara, ghimbirul, piperul negru sunt doar câteva din mirodeniile pe care le poți utiliza pentru a te ajuta cu gura uscată, atunci când sunt amestecate cu apă, miere, oțet, lămâie sau alte sucuri. Ananasul și grapefruitul, cu un conținut ridicat de apă reprezintă o altă soluție avantajoasă pentru gura uscată.

Așadar, soluții există. Dacă întâmpini probleme cu zgomotoele în timpul unei înregistrări poți încerca aceste remedii. Nu uita, respirația și dicția sunt la fel de importante.

 

Poate fi ușor să lași deoaparte timpul alocat practicii și antrenamentului vocal pentru a rezolva alte lucruri, dar trebuie să-ți păstrezi abilitățile, astfel încât să fii pregătit atunci când acele audiții și locuri de muncă vin împreună. Nu uita, vocea și dicția sunt cartea ta de vizită.

Pentru o dicție mai bună COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 20-21 iulie 2019.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *