Voice-over: cum te pregătești pentru un demo de voce

Voice-over: cum te pregătești pentru un demo de voce
Ce faci atunci când ai o probă pentru un demo de voce? Este posibil să te simți puțin emoționat în legătură cu această ocazie. Este în regulă. Și actorii profesioniști încă mai au fluturi în stomac înainte de a urca pe scenă. Anxietatea este normală, dar poți face mai mult decât atât pentru a te pregăti.

Igienă vocală

Vocea trebuie să fie sănătoasă în ziua în care vei înregistra. Stai departe de lactate, alimente picante sau băuturi carbogazoase înainte de sesiune. Vocea poate deveni răgușită sau probabil că va trebui să îți dregi glasul la fiecare cinci secunde, lucru care va irita teribil corzile vocale. Acest lucru îți va afecta performanța. Bea multă apă la temperatura camerei înainte de sesiune. Este vital să rămâi hidratat.
Vezi și: Ghidul de îngrijire vocală al unui voice-over

 

Scripturi demonstrative

Poți să aduci cu tine și niște scripturi demonstrative în studio. Poate producătorul vrea să audă altceva față de ce a pregătit pentru tine. Așa că, decât să stai 5 minute în fața microfonului să-ți amintești acel monolog sau acea poezie, mai bine ai pregătite niște scripturi. Adu și un pix sau un creion pentru a nota indicațiile primite. Chiar și cei mai experimentați voice-overi își iau notițe în timpul sesiunilor de înregistrate.
 Vezi și: Crearea unui DEMO – ce ai voie și ce nu ai voie să faci

 

Vestimentația unui voice-over

Îmbracă-te confortabil: nu veni în pijama, dar nici cu o cămașă încheiată până în gât. Nu mergi la o Oscaruri și nici la piață. Hainele groase te pot încălzi prea mult și pot crea disconfort în timpul sesiunii de înregistrare. Nu ai  nevoie de artificii stilistice când înregistrezi. Îmbracă-te ușor! O pereche comodă de jeanși și un tricou drăguț e tot ce ai nevoie câteodată. Dar nu uita să lași brățările acasă, nu vrei să se audă pe înregistrare cling-cling.
 Vezi și: Cum te îmbraci atunci când ai de vorbit în public?

 

Capacitatea de a asculta cu atenție indicațiile

Este important să acorzi o atenție deosebită producătorului sau regizorului care îți dă indicații în timpul sesiunii. Trebuie să oferi cea mai bună performanță posibilă. Ține minte, tu ești interpretul și antrenorul tău este regizorul. Nu fi egoist și nici arogant. Dacă ți se oferă o indicație asta nu înseamnă că nu ești bun, pur și simplu vor să audă și altceva, poate alte tonalități, poate alt ritm. A primi indicații este chiar un lucru bun, înseamnă că ești plăcut și că cei din studio vor mai mult de la tine.
 Vezi și: Importanța dicției pentru sănătatea vocală

 

Punctualitate

Este vital să te prezinți la timp. Vino cu cel puțin 10 minute mai devreme pentru a putea citi scripturile încă o dată. Acest lucru îi oferă, de asemenea, inginerului de studio puțin mai mult timp pentru a configura spațiul și a pentru a executa toate probele de sunet necesare. Evident, pot exista probleme personale sau meteorologice care te pot împiedica să ajungi la timp. În acest caz contactează producătorul/regizorul înainte de sesiune.

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) Mihai Crăciun și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.
 Vezi PROGRAMUL cursurilor de voice-over

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *