Voice-over: ce trebuie și ce nu trebuie să faci

Voice-over: ce trebuie și ce nu trebuie să faci

Ce trebuie și ce nu trebuie să fac? –  pentru un voice-over la început de drum, aceasta este întrebarea pe care o are în minte de fiecare dată când intră într-un studio.

Ca un voice-over profesionist, vei fi în spatele unui microfon în timpul unei înregistrări. Dar dacă înregistrezi în studioul de acasă, nu vei primi feed-back. Ei bine, în acest caz, ai nevoie de câteva îndrumări.

 

Iată o listă cu lucrurile pe care poți să le faci și o listă cu așa-zisele lucruri interzise. Deci, data viitoare când te afli într-un studio vei ști ce trebuie să faci.

 

  • Ce TREBUIE să faci

↘ Bea multă apă înainte să înregistrezi;

↘ Păstrează-ți sinusurile curate! Cu excepția cazului în care soliciți îngrijiri medicale: picăturile vor fi de ajutor;

↘ Fă exerciții pentru o mai bună respirație;

↘ Fă niște exerciții simple de încălzire atât a corpului, cât și a vocii și a aparatului fonator pentru a articula și a pronunța fără probleme;

Pentru a avea un discurs pe măsură trebuie să ai o dicție impecabilă. Și acest lucru necesită muncă, timp, ascultare, efort. Și o dicție bună te ajută să-ți îmbunătătești atât vocea, cât și încrederea în tine. Și o dicție bună impune respect.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

↘ Fii versatil! Versatilitatea arată încrederea în tine și îi arată angajatorului că ai mers mai departe, ai descoperit mai multe și ai făcut un simplu text să sune foarte intereant. Deci, fii flexibil pentru a te adapta la nevoile clientului;

↘ Dacă ești cu adevărat pasionat poți să-ți creezi un site. Astăzi majoritatea oamenilor folosesc Web-ul pentru promovare. Începe să investești puțin timp în crearea unui site atractiv sau chiar un blog! Și, bineînțeles, să fii un membru activ al site-urilor de social media.

 

 

  • Ce NU TREBUIE să faci

 

↘ Nu citi un text pur și simplu. Joacă-te, interpretează! Citește ca și cum ai vorbi cu cineva sau cu un public. Adaugă emoții, stări, pauze;

↘ Evită zgomotele de nas, limbă sau gură. O mișcare ușoară poate să dăuneze discursului și este greu pentru editor să elimine aceste zgomote;

↘ Nu intra în studio cu telefonul mobil. Sau setează-l pe „mod avion”. Prietenii tăi vor trebui să aștepte, deoarece orice distragere a atenției va întârzia munca, dând angajatorilor o impresie proastă;

↘ Nu face foarte mult zgomot cu hârtiile pe care le ai în mână. Lăsă-le în fața ta înainte de a începe pentru a evita deplasarea excesivă.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio Gold FM) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

 

Următorul curs se desfășoară în weekend-ul 26-27 ianuarie, la sediul Dicție.ro Tache Ionescu nr. 5, ap 01, București, durează 12 ore și costă 150 de euro.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 887

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *