Voice-over: 5 sfaturi esențiale pentru succesul în industria jocurilor video

Voice-over: 5 sfaturi esențiale pentru succesul în industria jocurilor video

Jocurile video au evoluat substanțial în ultimii ani, fie din punct de vedere al inovației, al vizualului sau al narațiunii. Datorită poveștilor complicate ale multor jocuri video, una dintre cerințele esențiale este ca jocul să aibă cel puțin un voice-over bun. Dar cum reușești să lucrezi în acest domeniu ca voice-over?

Iată câteva sfaturi ușor de urmărit cu privire la modul în care poți fi vocea unor jocuri video:

🎮 Începe de jos, ușor, rațional

Dacă obiectivul tău imediat este să faci voci pentru jocuri video, poți deveni frustrat dacă nu primești imediat oferte relevante. Mulți voice-overi consideră că a face vocea pentru jocuri online este extrem de plăcut și profitabil, dar la început au fost nevoiți să își asume și alte tipuri de locuri de muncă „vocale”. Pur și simplu, nu ezita să începi de jos.

 

🎮 Pregătește-te

Producția vocală pentru jocuri video poate să-ți acapareze tot timpul. Potrivit regizorilor de jocuri video, voice-overii/actorii trebuie să învețe cum să citească la rece, deoarece li s-ar putea înmâna scenarii lungi cu foarte puțin timp pentru a se pregăti. Dacă vrei să te alături interesantei lumi a jocurilor video prin acțiunea vocală, trebuie să te pregătești pentru sesiuni în care trebuie să fii rapid, pe măsură ce narațiunea progresează.

🎮 Cunoaște un personaj până la cel mai mic detaliu

Potrivit directorilor de castinguri de producție de jocuri video, nu toți voice-overii au ceea ce este necesar pentru nararea jocurilor video. Este crucial să înveți cum funcționează caracterizarea dacă vrei să reușești în acest domeniu. Afișarea încrederii în fața unui microfon este doar elementul de bază. Trebuie să înțelegi personajul a cărui voce o vei transmite pentru a canaliza credibilitatea convingătoare către publicul tău.

 

🎮 Fii gata pentru mai multe roluri

Nu ezita să încerci și alte roluri în afară de personajul care îți este atribuit. Multe jocuri video au o multitudine de personaje în narațiunea lor, ceea ce poate necesita să accepți mai multe voci. Încearcă să practici citirea mai des, astfel încât să poți improviza atunci când este nevoie. Regizorii de producție apreciază voice-overii care sunt capabili să se transpună într-o multitudine de personaje.

🎮 Folosește-ți corpul

Înregistrarea replicilor de acțiune pentru un proiect de jocuri video poate fi foarte dificilă, deoarece trebuie să te imaginezi ca făcând parte din acțiune în timp ce treci prin scenariu.

Trebuie să vii cu sunete pentru diferite acțiuni, puteri magice etc. Acesta este motivul pentru care ar trebui să utilizezi mișcări corporale în timp ce acționezi cu vocea, astfel încât sunetele pe care le faci să fie convingătoare.

 

👄 Pe lângă o respirație corespunzătoare, dicția este la fel de vitală. Mai ales atunci când avem de vorbit și trebuie să comunicăm eficient. Și de mult ori mesajul trimis poate că nu este întocmai cu ceea ce am vrut noi să spunem. Claritatea și eficiența țin foarte mult de dicție. Iar asta necesită antrenament. Dicția te va ajuta atât pe partea de vorbire, cât și la încrederea în sine. Și un mesaj transmis cu o dicție perfectă va fi de impact.

 

COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”

 

În mod clar, industria jocurilor video va înregistra o creștere semnificativă în următorii ani. Asta înseamnă, de asemenea, mai multe oportunități de voce pentru jocuri video pentru interpreții vocali. Cu abilitățile potrivite, multă practică și o bună de flexibilitate vocală, orice voice-over poate avea succes în afacerea jocurilor video.

 

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Carmen Ivanov (Radio TANĂNANA) și Alex Tuhuț (Radio Kiss FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie, durează două zile a câte 6 ore pe zi.

Următoarele cursuri se desfășoară în weekendurile 2-6-27 septembrie 2020 și 10-11 octombrie 2020, la sediul Dicție.ro, Strada Tache Ionescu nr. 05, București.

Click AICI pentru a te înscrie.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *