Transformă dezavantajul în avantaj în Public Speaking

Transformă dezavantajul în avantaj în Public Speaking

Să ții în ziua de azi un public în priză devine din ce în ce mai greu, asta pentru că trăim în era tehnologiei.

Nu este foarte ușor să vorbești în fața unor oameni care par a fi distrași de smartphone-uri, de laptop-uri sau de tablete. Cu toții am fost la conferințe unde participanții acordau mai multă atenție dispozitivelor electronice decât persoanei care vorbea la acel moment.

Cel care vorbește în public poate să interzică folosirea acestor device-uri în sală, însă este foarte greu pentru că aceste accesorii par a fi tot mai imposibil de lăsat din mână, chiar și pentru o oră.

Acum că am înțeles marea problemă, vă voi spune ce puteți face pentru a capta atenția audienței distrase.

Lăsați garda jos

Primul lucru pe care îl auzim atunci când cineva se pregătește să înceapă un discurs este: „Vă rog să vă puneți pe silențios telefoanele mobile” și ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să îl întrerupi pe vorbitor cu tonul tău de apel cu refrenul melodiei tale preferate. Expertul în social media Chris Brogan a uimit pe toată lumea la o conferință: “De ce este atât de liniște aici? Aici nu suntem la Biserică. Porniți-vă telefoanele, trimiteți mesaje, postați pe Facebook, pe Twitter. Faceți ce aveți de făcut!”.

Odată cu asta, realizați două lucruri: în primul rând, stabiliți o conexiune între vorbitor și public, iar aceștia vă percep ca pe un prieten și nu ca pe un cap vorbitor, iar în al doilea rând, vă măriți aria de persoane care află despre cursul vostru, despre seminar, despre conferință, despre ceea ce faceți în acel moment. Asta pentru că oamenii, încurajați fiind libertatea la socializare electronică, tind să posteze pe Facebook, să-și dea check-in-uri, să scrie Tweet-uri și așa mai departe.

Fiți un ghid

Nu trebuie să vă tratați participanții ca pe niște elevi. În școală, educatorii, învățătorii, profesorii te obligau să te uiți numai la ei, pentru că altfel ei credeau că nu ești atent. Ei bine, acest lucru este inuman, mai ales că vorbim aici de niște copii, adolescenți sau studenți, care au curiozitățile lor și care sunt activi. Dar să revenim la subiectul nostru. Mai bine decât să vă comportați ca un profesor în fața participanților, mai bine fiți un ghid. Nu unul plictisitor, ci unul amuzant, carismatic, care tinde să se apropie mai mult de audiență.

Și nu uitați, puteți să atrageți atenția, chiar dacă în sală se aud tastaturi de laptop-uri sau se văd mai multe ecrane de iPhone.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *