Top 5 lucruri pe care nu le știai despre radio

Top 5 lucruri pe care nu le știai despre radio
Ce ne-am face fără radio? Cu o istorie aparte, plină de povești care te vor inspira, viața radioului este fascinantă. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre radio:

 

Cuvântul „broadcasting” vine din agricultură

Cuvântul „broadcasting” era de fapt un termen agricol de la mijlocul secolului al XVIII-lea care însemna „împrăștiere largă de semințe”. Cuvântul nu a devenit un termen specific industriei radio până în secolul al XX-lea, când au fost create primele emisiuni radio. Ca în cazul împrăștierii semințelor, difuzarea radio implică, de asemenea, o mare „împrăștiere” de lucruri: unde radio, știri, cântece, divertisment etc.
Asta înseamnă că toți oamenii de radio sunt din punct de vedere tehnic fermieri? Nu suntem siguri. Dar este grozav să știm de unde provine termenul.

 

WLW este cel mai puternic post de radio din istorie… la propriu

Cel mai puternic post de radio din istorie este WLW din Cincinatti. Nu ne referim la „puternic” în sensul influent (deși postul este foarte influent). Ne referim la puterea postului de 700KHz. La un moment dat în anii 1930, unda radio a stației avea o putere de 500Kw.
Crezi că a avea o melodie care se tot derulează și-ți cântă în minte este rău? Încearcă să ai cântece blocate în mobilă! În anii 30, cei din apropierea emițătorului WLW puteau auzi sunetul în tigăile, oalele și saltelele lor. WLW este de fapt încă în prezent și acum este deținut de iHeartMedia.

Primul jingle de radio din istorie

Primul jingle radio din istorie a fost făcut pentru o reclamă pentru Wheaties. Potrivit General Mills, prima reclamă cântată din lume a fost interpretată în Ajunul Crăciunului în 1926. 

 

A fost nevoie de o navă scufundată pentru a normaliza noțiunea de radio peste ocean

Scufundarea Titanicului în 1912 a impus utilizarea radioului pe mare. Sistemul radio de pe navă a salvat vieți. În timpul scufundării, marinarii au folosit radioul pentru a ajunge la nava din apropiere și pentru a salva pasagerii. Dezastrul va juca în cele din urmă un rol în crearea Legii Radio din 1912.
Actul prevedea acordarea de licențe a operatorilor radio, o frecvență separată pentru apelurile de urgență, prioritate absolută pentru apelurile de urgență și serviciul radio 24 de ore din 24 pentru navele de pe mare. Actul prevedea, de asemenea, ca toți radiodifuzorii de radio amatori să fie licențiați și le interzicea să transmită pe principalele frecvențe comerciale și militare.

Turnul Eiffel este practic o antenă radio mare

Nu a fost creat pentru a fi, dar de-a lungul anilor, faimosul reper parizian proiectat de Gustave Eiffel a avut câteva utilizări în radio. Primele emisiuni publice de radio au fost făcute în vârful Turnului Eiffel. Lee de Forest este privit ca părintele radiodifuziunii. Fiind un oportunist, a luat o pauză din luna de miere în 1908 și a urcat în vârful turnului pentru a difuza o selecție de muzică în suburbiile pariziene. El este practic primul DJ de radio!
În plus, Turnul Eiffel trebuia să fie distrus după douăzeci de ani. Cu toate acestea, a supraviețuit deoarece armata i-a văzut valoarea și anume că intercepta transmisii militare cruciale în timpul Primului Război Mondial.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 1042

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *