Ți-e frică de vorbitul în public? Nimănui nu-i pasă

Ți-e frică de vorbitul în public? Nimănui nu-i pasă

Da, așa este, ați citit corect. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar acesta este adevărul adevărat. Atunci când țineți o prezentare, nimănui din sală nu-i pasă dacă vă este teamă sau nu.

De ce? Fiindcă fiecare membru din public este ca un puștan de 15 ani, adică nu-i pasă decât de el și atât. Ei stau pe acele scaune pentru că sunt dornici să audă ce ai de spus și dacă ceea ce spui are legătură cu ei. Ei au lăsat deoparte ce făceau în mod normal și vin să asculte un discurs care ar trebui să le facă viețile mai bune, mai sigure, mai ușoare și așa mai departe. Ei nu sunt acolo să te vadă cum tremuri sau cum dai semne de emoție. Nu… la ce i-ar ajuta asta?

De fapt, sunt atât de absorbiți de cuvintele pe care le scoți din gură, încât pur și simplu nu le mai pasă deloc despre tine. Asta dacă nu cumva, în public, se află o rudă de-ale tale care chiar ține la tine.

Gândește-te la tine: de câte ori, atunci când ai participat la o prezentare, te-ai gândit măcar o dată la cel care vorbește în public? Ai fost acolo pentru că îți doreai să afli lucruri noi și pentru că voiai să progresezi în carieră.

Manualul de dicție Șase sași în șase saci poate fi cumpărat accesând acest link.

Ca vorbitor, face parte din jobul tău să îți concentrezi atenția numai către audiență și nu către tine. Dacă te gândești întruna că“îți tremură mâinile, că transpiri, că cei din public au văzut că tremuri”, înseamnă că nu faci ceea ce trebuie. Și dacă reușești să nu te mai uiți doar la tine în timpul prezentării și să te focusezi pe audiență, vei deveni cu siguranță un mai bun prezentator.

Repet, nimănui nu-i pasă de emoțiile tale, nimeni nu va observa dacă ai transpirat sau dacă îți tremură mâinile. Cei din public este se așteaptă să livrezi informații care îi vor ajuta. Concentrează-te pe audiență și îți va ieși.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *