Străfurnica, manualul care nu trebuie să lipsească din biblioteca copiilor

Străfurnica, manualul care nu trebuie să lipsească din biblioteca copiilor

De când ne naștem învățăm. Pentru asta avem familia, profesorii și cărțile. Acestea din urmă facilitează procesul de dezvoltare și sar în ajutorul nostru de fiecare dată când avem nevoie. Până la urmă cărțile sunt acei prieteni care nu ne judecă niciodată și sunt dispuși să stea alături de noi oricât este nevoie. Ei bine, pe măsură ce creștem ne dezvoltăm diferite abilități, fie ele sociale, de comunicare etc. Comunicarea este esențială pentru un copil. Procesul învățării vorbirii este unul fascinant. Familia are un rol important în dezvoltarea limbajului unui copil.

 

Ei bine, pe lângă minunatele povești ale copilăriei, care le dezvoltă imaginația și care îi poartă pe diferite tărâmuri, mai este o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca celui mic. Este vorba despre „Străfunica”. Acest manual de dicție, compus din două volume „Străfurnica și prietenii săi” (volumul 1) și „Străfurnica în căutarea Atlantidei” (volumul 2), reprezintă o carte cheie în dezvoltarea vorbirii, vocabularului și a dicției copilului.

Prin intermediul Străfurnicii, cel mic face cunoștință cu o serie de povești care pe cât sunt de amuzante și pline de tâlc, pe atât sunt de potrivite pentru dezvoltarea limbajului și a dicției. Ei bine, când vine vorba de procesul de învățare, acesta trebuie să fie unul ușor, liniștit și amuzant. Prin faptul că cel mic se poate amuza și distra, nici nu va ști când a învățat atâtea lucruri. Și Străfurnica asta face prin poveștile comice ajută dezvoltarea limbajului.

 

Cine este Străfurnica?

Străfurnica este personajul care îi va introduce pe cei mici în lumea imaginară şi plină de aventuri din cele 20 de poveşti din manualul de dicţie. Intenţia mea a fost de a crea un univers nou, cu un personaj principal nemaiîntâlnit. Menirea Străfurnicii este să rezolve toate problemele prietenilor săi şi să se implice în cele mai năstruşnice aventuri. Şi evident, să te facă să citeşti de mai multe ori un paragraf, până reuşeşti să pronunţi toate sunetele.

Fiecare poveste este atent ilustrată și prezintă la finalul cărții o serie de exerciții de dicție cu personajele din povestea respectivă. De asemenea, cartea prezintă și alte exerciții de dicție pentru fiecare vârstă, de la simplu la complex.

 

Manualul de dicție pentru copii: Străfurnica și prietenii săi cuprinde peste 400 de aplicații practice și 20 de povești ilustrate cu exerciții de dicție ascunse în ele.

În jur de 2000 de copii sunt diagnosticaţi anual cu tulburări de vorbire sau de scriere. Pentru ei, e vital ca părinţii să-şi dea seama că lucrurile nu stau tocmai bine şi să-i ducă din vreme la un specialist. Foarte multe dintre defectele de vorbire pot dispărea cu totul prin exerciţiu sau pot fi măcar atenuate dacă sunt identificate la timp.

Ce te faci însă dacă puştiul tău nu pare să aibă mari probleme, dar parcă nici nu vorbeşte cum ar trebui? Îi e lene să pronunţe răspicat şi să-şi formuleze corect şi complet propoziţiile sau vorbeşte repede şi ciunteşte cuvintele de nu mai înţelegi nimic. Cititul cu voce tare, povestitul şi nişte exerciţii amuzante de dicţie pot face minuni.

 

Așadar, nu mai sta pe gânduri. Acest manual în va ajuta pe cel mic să-și dezvolte vorbirea și să aibă o dicție impecabilă, lucru care îl va ajuta ulterior foarte mult atât în perioada adolescenței, cât și în cea adultă.

 

Click AICI pentru a comanda „Străfurnica și prietenii săi”

Click AICI pentru a comanda „Străfurnica în căutarea Atlantidei”

Străfurnica, în căutarea Atlantidei este un manual de dicție complex, care va pune la încercare micuții care se aventurează să o citească cu voce tare. Răsplata: o dicție impecabilă și un bagaj de cuvinte noi care vor îmbogăți limbajul copilului.

Mai mult, Străfurnica, în căutarea Atlantidei este o carte de aventuri pentru copii, plină de mister, dar cu exerciții de dicție ascunse în text, excelent ilustrată de către Radu Boeru. Manualul cuprinde pe lângă povestea Străfurnicii, sute de exerciții de dicție, de tip „încurcă limba” și o mulțime de sfaturi pentru părinți. De asemenea, aici veți găsi informații despre psihologia vocii la copii, tonalitate, ritmul vorbirii sau defectele de pronunție.

Acțiunea din Străfurnica în căutarea Atlantidei are loc în ocean, locul în care se întâmplă tot felul de lucruri haioase și pline de învățăminte pentru cei mici. Străfurnica va trebui să rezolve o mulțime de enigme, pentru a ajunge la destinație, iar indiciile primite sub formă de exerciții de dicție, o vor ajuta să descopere locul misterios în care se găsește Atlantida.

Ce te faci însă dacă puştiul tău nu pare să aibă mari probleme, dar parcă nici nu vorbeşte cum ar trebui? Îi e lene să pronunţe răspicat şi să-şi formuleze corect şi complet propoziţiile sau vorbeşte repede şi ciunteşte cuvintele de nu mai înţelegi nimic. Cititul cu voce tare, povestitul şi nişte exerciţii amuzante de dicţie pot face minuni.

Pe lângă faptul că îi ajută pe copii să vorbească mai bine, „Străfurnica în căutarea Atlantidei” dezvoltă vocabularul celor mici și îi introduce în lumea subacvatică excelent creată de Carmen Ivanov.

 

Click AICI pentru a comanda Pachetul complet Străfurnica

Pachetul complet include cele două manuale plus cartea de colorat „Colorează cu Străfurnica”.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *