Cinci sfaturi pentru un interviu online de angajare reușit

Cinci sfaturi pentru un interviu online de angajare reușit

Chiar dacă restricțiile generate de pandemie au fost eliminate în țara noastră, multe companii nu s-au întors încă la birouri, iar unele nici nu o vor mai face. Multe firme au descoperit că își pot desfășura mult mai eficient activitatea la distanță, fiind și o unealtă prin care pot fi reduse costuri.

Lucrul online, inclusiv pe platforme tip  Zoom și Teams, a devenit normalitate în cei doi ani scurși de la debutul pandemiei. Și mulți angajați și-au dat seama că pot lucra pentru firme din străinătate chiar din România.

Acest lucru este o veste bună mai ales dacă ești în căutarea unui loc de muncă. Poți susține interviul de angajare, virtual, din confortul propriei case.

Este foarte important să fii pregătit pentru un meeting online și trebuie să ții cont că detaliile fac diferența.

Pentru a-ți crește șansele de reușită și de a face o impresie bună, iată o listă cu lucruri pe care să le ai în vedere înaintea unui interviu online.

#1 La fel ca la un interviu fața în față, punctualitatea este esențială. Intră în meeting cu câteva minute mai devreme, pentru a rezolva eventualele probleme tehnice care pot apărea.

De asemenea, ar fi indicat ca în prealabil să te familiarizezi cu platforma în care vei susține interviul.

#2 Asigură-te că ai toate materialele necesare la îndemână (CV, portofoliu, lucruri care-l vor ajuta pe angajator să își facă o imagine despre tine).

#3 Este indicat să ai în imediata apropiere un pahar cu apă. Emoțiile pot provoca uscăciunea gurii, iar acest lucru te va distrage cu siguranță în timpul conversației.

#4 Ideal ar fi ca înainte de interviu să faci câteva exerciții pentru încălzirea aparatului fonator, adică a mușchilor implicați în procesul de fonație. Articularea corectă a unor sunete ţine foarte mult de muşchii limbii sau de contracţia buzelor, care, dacă nu sunt încălzite, vor face mişcări incorecte iar sunetele emise vor fi alterate.

Pe scurt, câteva exerciții de încălzire:

  • Trageţi puternic de comisurile (colţurile) gurii, printr-un zâmbet forţat şi pronunţaţi cu voce tare grupul de sunete: x-o-x-o. Se execută timp de 20 de secunde.
  • Pronunţaţi un b prelung şi vibrat. Încercaţi să vă folosiţi doar de buze pentru a emite acest sunet, iar durata sa ar trebui să fie de minimum 5 secunde.
  • Plasaţi vârful limbii pe fiecare măsea şi dinte în parte, întâi pe arcada inferioară, a mandibulei, apoi pe cea superioară, a maxilarului.
  • Mutaţi mandibula cu o mişcare stânga–dreapta, timp de 30 de secunde.

Acestea, dar și alte exerciții de încălzire, făcute zilnic, te vor ajuta să îți îmbunătățești felul în care vorbești.

De asemenea, poți alege oricând un curs de dicţie de grup sau un curs de dicție personalizat, cu Carmen Ivanov și Mihai Crăciun.

#5 Privește fix în camera web în timpul discuției și evită micile gesturi enervante: bâțâitul pe scaun sau verificarea telefonului.

Foto: Pexels

📕MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI” POATE FI CUMPĂRAT ACCESÂND ACEST LINK.

📕CARTEA „613 GREȘELI GRAMATICALE” POATE FI CUMPĂRATĂ ACCESÂND ACEST LINK.

Dacă vă doriți o comunicare corectă și îngrijită în limba română, încercați să țineți cont de sfaturile de mai sus.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Vizualizari : 724

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *