Public speaking: de ce să folosești un limbaj simplu?

Public speaking: de ce să folosești un limbaj simplu?

Abordarea constantă a simplității și clarității în discursuri îi va face pe vorbitori să evite capcanele jargonului sau limbajului prea complex. Aceste elemente pot crea bariere între vorbitor și audiență, inhibând transmiterea mesajului. Un studiu publicat de „Journal of Language and Social Psychology” a aprofundat acest punct, demonstrând că vorbitorii care au ales să folosească un limbaj complex au fost percepuți ca fiind mai puțin competenți în comparație cu cei care au optat pentru simplitate.

Astfel vorbitorii își pot modela comunicarea pentru a fi mai directă, mai înțeleasă și mai eficientă. Cu alte cuvinte, simplitatea nu este doar o opțiune – este o necesitate pentru o comunicare eficientă, care să rezoneze cu publicul. Prin adoptarea simplității în public speaking, vorbitorii se asigură că mesajul lor rămâne clar, convingător indiferent de cât de complexe ar fi conceptele de bază.

 

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *