Public speaking: cele mai importante statistici

Public speaking: cele mai importante statistici
  • Procentul persoanelor cărora le este frică de vorbitul în public a crescut semnificativ de la 73% în anul 2010 la 85-87% în anul 2023.
  • 89,4% dintre persoanele cu stări de anxietate socială simt și o frică acută de a vorbi în public.
  • 61% au susținut că vorbitul în public le-a îmbunătățit oportunitățile de carieră.

Public Speaking – beneficii

În ciuda fricii de a vorbi în public, cercetările au arătat că acțiunea de a ține un speech, o prezentare, a vorbi cu un public și a transmite un mesaj/o idee poate avea multe beneficii pozitive.

Un sondaj efectuat pe aproximativ 2.000 de persoane a arătat că majoritatea respondenților s-au simțit mai încrezători în abilitățile lor de comunicare și abilitățile de conducere a unei echipe după ce au exersat vorbitul în public.

În plus, 61% au susținut că vorbitul în public le-a îmbunătățit oportunitățile de carieră și le-a permis să dezvolte relații cu oameni din medii diferite.

Abilitățile de gândirea critică sunt puse în valoare atunci când se confruntă cu nevoia de a pregăti pentru un discurs în fața unei mulțimi. Un sondaj realizat de Toastmasters International a arătat că 97% dintre respondenți au considerat că vorbitul în public i-a ajutat să-și dezvolte abilitățile de gândire critică. 

De asemenea, ajută la îmbunătățirea abilităților de ascultare. Un sondaj realizat de Gallup Polls în 2017 a arătat că 80% dintre participanți au fost concentrați și mai atenți atunci când ascultau o persoană care vorbea în public.


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *