Public speaking: ce spun hainele despre noi

Public speaking: ce spun hainele despre noi

Atunci când ții o prezentare, un discurs contează foarte mult cum te îmbraci. Desigur, nu uităm de abilitățile de vorbire, dicția care sunt vitale și fără de care nu vei putea ajunge la publicul tău.

👄👄👄 Dicția este foarte importantă – este cartea ta de vizită; și dacă trebuie să faci o impresie bună, cu o dicție pe măsură vei reuși acest lucru: COMANDĂ ACUM MANUALUL DE DICȚIE „ȘASE SAȘI ÎN ȘASE SACI”.

Indiferent dacă ții un discurs, ești la locul de muncă sau ieși la o întâlnire romantică, felul cum te îmbraci spune multe lucruri despre tine. Nu este nicio noutate că hainele tale spun multe despre tine. Ceea ce porți poate informa oamenii despre munca ta, precum și despre ambițiile, emoțiile și obiceiurile tale.

Psihologul Jennifer Baumgartner explică nu numai modul în care psihologia determină alegerile noastre vestimentare, ci și cum să depășim problemele psihologice cheie pe care garderoba le-ar putea scoate la lumină în viața de zi cu zi sau chiar la locul de muncă.

Cumpărăturile și cheltuielile provin adesea din motivații interne precum emoții, experiențe și cultură. Orice comportament este înrădăcinat în ceva mai profund. Așadar, de ce hainele sunt atât de revelatoare (despre personalitatea noastră), ce mesaje trimit și cum poți folosi garderoba pentru a schimba modul în care ceilalți te percep – și chiar cum gândesc despre tine?

Ce  spun hainele despre noi

Un studiu realizat a examinat un concept numit „îmbrăcăminte cognitivă”. Cercetătorii o definesc în raportul lor ca fiind „influența sistematică pe care hainele o au asupra proceselor psihologice ale purtătorului”, adică ceea ce spun hainele și cum te fac să te simți.

Cercetătorii au distribuit halate albe de laborator pentru participanți, spunându-le unora că este o haină de medic și altora că este un halat de pictor care lucrează în atelier. Toți participanții au îndeplinit aceeași sarcină, dar cei care purtau haina medicului erau mai atenți. Acțiunile lor au fost influențate de îmbrăcămintea lor.

Același lucru poate fi valabil și pentru tine. Când te îmbraci într-un anumit fel, te ajută să îți schimbi percepția, unele haine îți pot oferi încredere mai mare în tine.

Ce haine te fac să te simți puternic? Sexy? În control? Bogat? Hainele pe care le alegi transmit un mesaj celor din jurul tău, dar și ție, însuți.

 

Dacă… Este posibil să… Ce ar trebui să ai în vedere
păstrezi orice haină fii ancorat/agățat de trecut prin valoarea sentimentală a pieselor respective. Aruncă/donează de 2/3 obiecte pe care le deții care sunt prea mari/mici, rupte/sfâșiate sau învechite
porți doar materiale/ culori/piese neutre, în mare parte lipsite de accesorii fii blocat într-o rutină psihologică; ești prea confortabil pentru a agita spiritele sau ți-e prea frică pentru a atrage atenția asupra ta. Abandonează rutina (găsește un traseu diferit: câteva accesorii noi de primăvară, de exemplu, o mică pată de culoare etc.); vei fi mai relaxat/ă.
te îmbraci cu haine prea mari îți percepi corpul altfel decât îl văd alții sau te gândești la o formă anterioară pe care a avut-o corpul. Mergi cu cel mai cinstit prieten la cumpărături pentru a afla ce arată minunat pentru tine.
ți s-a spus că ești îmbrăcat/ă necorespunzător sau prea sexual consideri aceeași ținută potrivită pentru orice ocazie (și de club și de grătar) sau cauți un tip greșit de atenție. Ia în considerare imaginea pe care vrei să o proiectezi în situații date (la serviciu, în oraș) și alege ținute adaptate contextului și oamenilor.
ai un stil prea „young” (sau prea obsolet) pentru vârsta ta încerci să exprimi vârsta pe care o simți, dar plasează-te undeva între vârsta reală și cea resimțită. Corelează-ți ținutele în funcție de obiective mai degrabă decât la o anumită vârstă.
ești mereu în haine de muncă. pui pe primul loc munca și realizările tale legate de locul de muncă; riști să uiți să te prețuiești pe tine însuți/însăți. Recunoaște-ți talentele în afara zonei de muncă. Poate găsești o nouă pasiune care va determina o nouă ținută.
ești mereu îmbrăcat cu haine de firmă, scumpe, cu logo-ul la vedere. cauți atenție și validare mai tot timpul și să șochezi. Încearcă haine mai simple și păstrează doar un element important/scump; vei vedea că sunt elemente mai importante decât eticheta.

 


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *