Public speaking: 3 lucruri de știut care te vor ajuta la următoarea prezentare

Public speaking: 3 lucruri de știut care te vor ajuta la următoarea prezentare

CURS DE PUBLIC SPEAKING

Potrivit unui sondaj de opinie, 41% dintre persoane declară vorbitul în fața unei audiențe ca frica lor cea mai mare. Uitați de spații mici, întuneric, și paianjeni – să vorbești în picioare în fața unei mulțimi este mult mai terifiant pentru majoritatea oamenilor.

La cursul de public speaking înveți cum să îți controlezi această teamă și cum să te simți confortabil atunci când ești pus în situația de a vorbi în public. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.


 

Indiferent dacă te pregătești pentru o prezentare sau încerci să-ți perfecționezi abilitățile de a vorbi în public, există în mediul online o mulțime de informații despre cum să susții o prezentare sau un discurs. 

Dar până la urmă cum îți menții publicul implicat? Ce se întâmplă dacă ești precipitat atunci când vorbești? Ce culori ar trebui să folosești? O prezentare nu trebuie să fie niciodată monotonă, de aceea am pregătit pentru tine 3 sfaturi privind prezentarea și vorbitul în public pe care ar trebui să le cunoști pentru ca următorul tău discurs să fie cel mai bun.

Ajutoarele vizuale ajută publicul să rețină informația mai ușor

Utilizarea elementelor vizuale într-o prezentare nu numai că o face să arate mai bine, ci este și mai eficientă. Un studiu a constatat că la doar trei ore după o prezentare, 85% din public își poate aminti conținutul prezentat vizual, comparativ cu 70% care își păstrează în memorie conținutul verbal. Dar după trei zile, 60% își pot aminti conținutul vizual, în timp ce doar 10% își pot aminti ceva din prezentarea orală. Concluzia? Folosește mai multe ajutoare vizuale, doar atunci când este cazul!

 

Spune o poveste

Vrei să crești și mai mult rata de reținere a informației pentru publicul tău? Spune o poveste! Studiile arată că atunci când faptele sunt prezentate sub forma unei povești, oamenii au de 22 de ori mai multe șanse să și le amintească..

 

Publicul tău nu poate citi și asculta eficient în același timp

Prezentările pot fi provocatoare și cu siguranță nu vrei să existe acea tăcere incomodă de fiecare dată când te muți la un nou diapozitiv. Cu toate acestea, forțarea membrilor publicului să citească și să asculte simultan este ineficientă și este nevoie de mai mult timp pentru a-și recăpăta concentrarea după aceea. 

Dar pentru că știm că s-ar putea să nu fie în întregime posibil într-o prezentare, încearcă să rămâi la o singură idee per diapozitiv. În acest fel, publicul nu are atât de multe de preluat și poate totuși să asculte eficient ceea ce ai de spus.

 

CURS DE DICȚIE

Cursul complet de dicție îți oferă ocazia de a diagnostica și de a rezolva cele mai stringente probleme de dicție cu care te confrunți. Pe parcursul a șase sesiuni dedicate, personalizate, a câte 60 de minute, trainerii Dicție.ro vor depista particularitățile tale de rostire și-ți vor propune seturi de exerciții speciale menite să soluționeze problemele de dicție.

VINO LA CURS

 

CURS DE VOICE-OVER

Fii tu vocea reclamelor radio-TV! Înscrie-te la un curs de Voice Over! Carmen Ivanov (Radio KISS FM), Mihai Crăciun (PRIMA SPORT) și Alex Tuhuț (Radio MAGIC FM) te introduc în lumea voice-acting-ului. Dacă ai voce, ți-o modelăm și o vom face numai bună de livrat, dacă nu ai, sau crezi tu că nu ai, o vom desface în mii de bucăți și o vom asambla pentru vocea perfectă de reclame radio și TV. Cursul este unul intensiv și este compus din 75% practică și 25% teorie.

 

 

foto: Pexels


Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor și aparține Dictie.ro și Paginarium Publishing SRL. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Adaugă comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *